Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

22
maart 2023
om 14:00

De Bestseller 60 van week 12: bijzondere plaatsen en geheime adresjes

2 reacties

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 12

1.    Raoul de Jong - Boto Banja
2.    Karsu - Karsu's Kitchen
3.    Sander de Hosson & Els Quaegebeur - Leven toevoegen aan de dagen
4.    Michel Houellebecq - Vernietigen
5.    Hanneke de Zoete - De Zoete Zusjes moppenboek 2

Uitgelicht

Bijzondere plaatsen en geheime adresjes
Voor zijn succesvolle televisieprogramma reist Ilja Gort al jaren naar de mooiste plekjes in Frankrijk. Met de reisgids Gort over de grens kun je zijn volledige route volgen, de mooiste plekken uit de serie met eigen ogen bekijken en langsgaan bij de wijnboeren en kaasmakers die hij bezocht. De gids staat deze week nieuw in De Bestseller 60 en komt binnen op de 34e positie.

Een revolutionair idee
Hoe komt het dat uit de oerknal een heelal is ontstaan waarin als bij wonder leven mogelijk is? Twintig jaar lang werkten Stephen Hawking en Thomas Hertog zij aan zij aan een nieuwe theorie: wat als de wetten van de fysica ook geboren worden, en samen met het jonge heelal mee evolueren? Het ontstaan van de tijd van Thomas Hertog komt nieuw De Bestseller 60 binnen op de 37e plaats.

'Je stampte met je voet op de grond en het was feest'
Het Gooise buitenhuis Jagtlust groeide in de jaren vijftig uit tot een artistieke vrijplaats van on-Hollandse allure. Alles kon, niets was onmogelijk: exorbitante feesten, gepassioneerde liefde, ongebreidelde creativiteit en experimenten met vrije seks, drugs en alcohol. Het debuut van Annejet van der Zijl verscheen voor het eerst in 1998 en is nu in een nieuw jasje gestoken, waardoor Jagtlust nieuw binnenkomt in De Bestseller 60 deze week op de 51e plek.

Hoe schakel je de best beveiligde man ter wereld uit?
Talloze patiënten sterven nadat ze medicijnen toegediend hebben gekregen die slechtwerkende namaak blijken te zijn. Intussen doneert de verantwoordelijke farmaceut miljoenen dollars aan radicale groeperingen om Amerika in chaos te storten. De enige die hem in de weg staat? President Jack Ryan. Commandocentrum, in de reeks van Tom Clancy en geschreven door Marc Cameron, staat nieuw in De Bestseller 60 deze week op de 54e plaats.

Voskuil kotst van het Bureau, figuurlijk en letterlijk
In het tweede deel van zijn dagboeken is Voskuil op zoek naar een levensweg die hem niet zal verstikken. Hij vlucht terug naar Amsterdam, maar de idylle van zijn beschermde jeugd en studententijd is voorbij. Hij accepteert een pretentieloze baan bij een niet serieus te nemen wetenschappelijk instituut. Daarnaast blijft hij schrijven. Capitulatie van J.J. Voskuil komt deze week nieuw De Bestseller 60 binnen op de 55e positie.

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60


Reacties op: De Bestseller 60 van week 12: bijzondere plaatsen en geheime adresjes

Gerelateerd