Onverwerkte trauma’s staan een liefdevol leven in de weg
De jonge Parijse antropologe Valerie Moret, telg van een familie uit de modewereld, wil de voodoocultuur bestuderen. Valerie reist hiervoor af naar Benin. In Benin bevindt zich ook professor Alex Verlinden naar wie Valerie vanwege zijn enorme kennis ontzettend opkijkt. Alex wil de voodoocultuur onderzoeken en ervaren.
Alex is volledig geïntegreerd in deze voodoocultuur en hij is ook volledig opgenomen in de voodooclan en doet mee aan de voodoorituelen die worden uitgevoerd. Er bloeit een mooie liefde op tussen Valerie en Alex. Valerie stelt zich volledig open voor Alex en verteld hem in vertrouwen over haar verleden.
Het verhaal leest prettig door zijn korte hoofdstukken gezien vanuit verschillende perspectieven. Er wordt beeldend geschreven over de omgeving en de personen in het verhaal (wel worden er veel onbekende termen gebruikt). De voodoorituelen worden wel zijdelings besproken maar niet diepgaand. Een roman over leven, liefde, tragiek en mentale problemen tegen een achtergrond van de voodoo-cultuur.
Zelf had ik verwacht meer diepgaand over de mystiek van voodoocultuur te kunnen lezen, mij ingegeven door de titel en de cover. Dat bleef achterwege maar verder is het een goed te lezen boek waarvan de afloop niet is zoals je zou verwachten en je je kunt afvragen of het verhaal al af is.