Wat hebben de wraak moorden in Delft te maken met het verleden
Het begint allemaal met een speciale historische stadstour in de avond, “Duister Delft” waaraan ook acteurs meedoen. Tijdens de wandeling onder leiding van Victor van Atten, stuit men daarbij op een op gruwelijke wijze omgebrachte vrouw waarvan men in eerste instantie denkt dat zij als acteur betrokken is bij deze stadstour.
Er worden meerdere moorden gepleegd. De recherce onder leiding van Bobbi Meijer, het is haar eerste zaak, tast in het duister over de motieven van deze gruwelijke moorden. Er worden briefjes bij de lijken gevonden en er blijkt een relatie te zijn tussen een bekende historische gebeurtenis uit het Delftse verleden en het geloof. Het wordt een race tegen de klok om volgende slachtoffers te voorkomen. Het is een verhaal met een verrassende ontknoping.
Het boek is geschreven in korte en goed te lezen hoofdstukken. Wisselend van perspectief en in tijd en bij ieder hoofdstuk steeds een stapje dichterbij de ontknoping. Beeldend en informatief en bevat thema’s van wraak, religie, geschiedenis, trauma en liefde. Het speelt zich af op herkenbare plekken voor diegenen die Delft kennen. Het verhaal is spannend waardoor je het boek achter elkaar uit wil lezen.
“De wraak van Balthasar” is deel II van een zich in Delft afspelende trilogie en prima als stand alone te lezen. Ik kijk in ieder geval met spanning uit naar deel III van deze trilogie van Jeroen Windmeijer