Advertentie

Anne-Gine Goemans heeft een indrukwekkend boek geschreven over het onderwerp kernenergie. Door haar schrijfstijl en de in het verhaal verwerkte humor is het een boek welke door iedereen gelezen kan worden. Het begint met een proloog die gelijk je aandacht trekt en je waarvan je je gelijk afvraag hoe deze proloog in het verhaal past.

Het verhaal gaat over het verzet tegen kernenergie in Nederland. De Nederlandse zuster Trientje heeft een opdracht van "lief heertje" gekregen om verzet te plegen. Haar voorbeeld is de Amerikaanse non Kathleen. Haar nicht Regina is de persoon die een demonstratie moet voorbereiden, coördineren en het internationale team moet instrueren. De groep demonstranten bestaat uit personen met hun eigen verleden, culturele achtergrond en te verwerken trauma's.

Het verhaal bestaat uit twee delen. In het eerste deel maken we uitvoerig kennis met de hoofdpersonen en de verschrikkingen die zij hebben meegemaakt en hoe zij met het verwerken ervan mee omgaan. Bijvoorbeeld de ramp in het Japanse Fukushima en de proeven op de Amerikaanse Marshalleilanden. Indrukwekkende verhalen op waarheid gebaseerd.
Het tweede deel beschrijft de aanloop naar de demonstratie en de uitvoering ervan. Hoe het team door Regina bij elkaar gebracht wordt en hoe men met elkaar omgaat. In deel twee wordt de proloog ook ineens duidelijk en past het verhaal als een puzzel in elkaar.

Naast het kernenergie probleem worden er nog andere actuele thema's aangetipt: mantelzorg, emancipatie, postnatale depressie, zelf beschikking. Dit is op een mooie manier in het verhaal verweven.

Reacties op: Verzet tegen kernenergie

47
Holy Trientje - Anne-Gine Goemans
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99 Bestel het e-book € 6,49
E-book prijsvergelijker