Dreiging van oorlog na 160 jaar vrede in Trisylia
Alhoewel ik geen fanatieke fantasie lezer ben, heeft dit verhaal mij gelijk gegrepen en heb ik het boek in een sneltreinvaart uitgelezen. Na het laatste hoofdstuk wil ik weten hoe het met de personages en de koninkrijken verder gaat. Er is geen twijfel dat de volgende twee delen ook gelezen gaan worden.
Na 160 jaar vrede is het duidelijk dat door aanvallen vanaf zee op de verschillende koninkrijken een nieuwe oorlog dreigt die men wil voorkomen.
Earin, zijn vriend Arvid, kroonprinses Nilde en haar zus Silfer gaan op pad om de andere koningkrijken te waarschuwen en actie te laten nemen. Op hun reis beleven zij allerlei avonturen.
Omdat het boek in korte duidelijke hoofdstukken vanuit een van de personages is geschreven en mede door de vlotte schrijfstijl van Steven van den Berg, leest het boek heerlijk weg.
Zowel fantasie/magie als avontuur en romantiek komen aan bod in het mooie verhaal. Het voelde voor mij soms of ik een historische roman aan het lezen was. Een aanrader om te gaan lezen.