Wat een prachtig rustgevend verhaal in een prachtige omgeving

A van Steeg 11 november 2025
De Cherry blossom Bookshop is al een pareltje om te zien en toen ik las dat het een healing fiction genre was, was ik gelijk om. Neem daarbij de kersenbloesem waar ik ook groot fan van ben en alle ingrediënten om dit boek te lezen waren aanwezig. Was mijn leesbeleving ook zo positief?

In De Cherry Blossom Bookshop lezen we het verhaal van vier bezoekers van de bookshop met de prachtige naam Sakura. Maar er is iets heel bijzonders aan de hand met de shop. Als je op het juiste moment in de buurt bent, dan krijg je de mogelijkheid om de shop te bezoeken en je krijgt ook nog eens een heel bijzondere ervaring. Wie zou dit niet willen. Natuurlijk moet je wel van boeken houden en een binding hebben met het verhaal. Dit overkomt de vier bezoekers die allemaal hun verhaal, verleden en verdriet hebben. Maar wat als je op een bankje zit en een poes met de mooie naam Kobako hoort miauwen? En de kersenbloesem in de mooiste kleuren ziet, dan wil je de mooie boekenwinkel die je opeens valt, echt bezoeken. Wat heeft Kobako en de bookshop te maken met de beleving die je zult ervaren in de bookshop?

Wat een bijzonder mooie insteek kent De Cherry Blossom Bookshop. Het is een verhaal die de rust kent die je hoopt te vinden binnen de healing fiction en dat heeft Takuya Asakura echt weten te bewerkstelligen. Ik las de vier verhalen steeds apart van elkaar zodat ik nog even kon overdenken wat ik had gelezen. De boodschap van Asakura ligt niet direct wat je leest, maar voel en lees je vooral tussen de regels door. Mooi om te zien dat ze echt vier heel verschillende verhalen heeft gekozen en ook nog in verschillende leeftijdscategorieën. Dat maakt dat je echt de verhalen apart van elkaar voelt en ervaart.

Asakura heeft ervoor gekozen om dit genre net wat anders te schrijven waardoor het niet voor iedereen misschien even sterk aanvoelt. De verhalen lijken wat oppervlakkig, maar toch voelde ik het wel echt. Hierdoor genoot ik echt van dit debuut. Ik nam een kleine week de tijd voor het boek zodat ik de verhalen los van elkaar las. Haar schrijfstijl is eenvoudig beeldend en belevend. Ik zag de interactie tussen de gebeurtenissen en genoot van Koboko.

Voor mij was De Cherry Blossom Bookshop een positieve ervaring met Asakura. Ik ga het boek dan ook echt een mooi plekje geven op mijn favorieten boekenplank. Dit boek verdiend daar echt een plekje op. 4 welverdiende sterren voor dit prachtige healing fiction boek.

Meer recensies van A van Steeg

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.