Wat een sterke thrillernovelle

A van Steeg 29 oktober 2025
Marcella Kleine heeft al meerdere boeken geschreven waarbij ze schrijft vanuit haar werkervaring. Dit keer heeft ze een spannende novelle geschreven waarbij Inge moet boeten voor iets waar ze juist koos voor zichzelf. Maar hoe kan ze ooit uit deze situatie raken?

Inge heeft twee prachtige dochters wanneer ze in een gewelddadige en manipulatieve relatie terechtkomt. wanneer ze uit zelfverdediging handelt, moet ze hiervoor boeten. Al jaren heeft ze TBS en wordt ze continue begeleidt en gevolgd. Wanneer ze zelfstandig naar buiten mag, moet ze aangeven wat ze gaat doen. Inmiddels zijn haar dochters tien jaar ouder en wonen bij pleegouders. Maar ze kan haar oude liefde niet loslaten en wanneer ze hem ziet en meegaat, blijkt dit niet de juiste keuze. Maar wat zit er achter het echte verhaal en hoe kan ze haar rol duidelijk maken in dit geheel?

Ondanks dat Onkruid vergaat niet een kort verhaal is, weet Kleine wel een volledig verhaal te schrijven met voldoende spanning. Inge heeft absoluut de hoofdrol, maar vooral haar emotie kwam heel sterk naar voren. Ze wil vechten voor haar dochters en dat voel je continue.

Ik las Onkruid vergaat niet lekker onder de Turkse zon. Heerlijk om even weg te dromen in een kort verhaal die je gewoon lekker tussendoor leest. Complimenten aan Kleine. Ze laat zien dat ze zowel een volledig boek kan schrijven, maar ook een kort verhaal. Ik deel graag 4 sterren uit aan Onkruid vergaat niet.

Meer recensies van A van Steeg

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!