Inspirerend boek die heel makkelijk leest
De golven van het leven is een deels autobiografisch boek over (hoog)sensitiviteit). Het neemt de lezer mee hoe je hier mee kunt omgaan, maar ook hoe je het kunt integreren in je dagelijks leven. Ik was heel benieuwd naar dit boek en vooral wilde ik kijken of het vernieuwend was. Heb ik genoten van het boek van Manon Neilen?
In De golven van het leven maken we kennis met drie vriendinnen Emma, Sofie en Liv. Liv heeft een fijn leven, maar merkt ook dat ze het lastig vind om haar sensitiviteit een plek te geven binnen haar dagelijks leven. per hoofdstuk lezen we de belevenissen van Liv en haar vriendinnen waarbij ze verschillende gebeurtenissen bespreken. Aan het eind van het hoofdstuk geeft Manon tips hoe je hier in je dagelijks leven mee kunt omgaan. Zelfliefde, veerkracht en persoonlijke groei staan hierbij centraal waarbij ze je op een heel fijne manier begeleidt in haar boek.
Manon heeft met De golven van het leven letterlijk laten zien dat het leven al golvend geleefd wordt en dat je als (hoog) sensitief hierbij letterlijk aanvoelt wat er speelt. Hoe kun je dan rust en stabiliteit in je leven krijgen. Zelfzorg en zelfliefde zijn hiervoor heel belangrijk om stabiel te blijven. Als dit je lukt, kun je veerkrachtiger worden en je sensitiviteit omarmen.
De golven van de leven is een boek die heel makkelijk en toegankelijk is geschreven. Neilen neemt de lezer letterlijk aan de arm door haar boek heen. Heel goed dat ze kiest voor een verhaal geschreven vanuit de drie vriendinnen. Hierdoor voelt het heel natuurlijk aan. De tips zijn fijn, niet altijd vernieuwend, maar zal mensen die er niet bekend mee zijn, makkelijk kennis maken met HSP (hoog sensitiviteit).
Ik heb meerdere boeken gelezen over dit thema en moet zeggen dat Neilen een inspirerend boek heeft geschreven. Vooral voor mensen die niet bekend zijn met dit thema kan dit boek echt een eye-opener zijn. Dat ze vanuit eigen ervaring schrijft, maakt het boek nog persoonlijker.
Ik ben enthousiast over De golven van het leven omdat ik denk dat het veel mensen meer inzicht kan brengen. 4 sterren.