Advertentie
    A van Steeg VIP Club

Drama Queen verteld het verhaal van Angel. De auteur, Derk Visser, neemt de lezer mee in verschillende fases tijdens haar tienertijd. In de eerste episode is Angel 12, in het tweede 13 en de laatste episode slaat hij een jaartje over en is Angel 15 jaar.

Derk Visser laat veel gebeuren in het verhaal, wat soms aanvoelt als "te" veel. Angel groeit op in een ruige buurt, waar ze alleen met haar moeder, die al jong moeder werd, woont. Vrienden heeft ze niet, totdat Kayleigh in haar klas komt. Ze blijkt in de flat naast Angel te wonen. Er ontstaat een vriendschap die bij Angel gevoelens losmaakt die ze niet eerder heeft gevoeld.

Angel heeft het niet makkelijk. Ze maakt al snel van kleine dingen een groot probleem, wat direct de titel van het boek verklaart. Ze heeft weinig empathie voor haar omgeving. Door haar leven is drie episodes te schetsen aan de lezer, ziet de lezer haar groeien. Dit maakt het verhaal bijzonder. Je maakt een opgroeiende tiener mee, die zo haar sores en tienerproblemen heeft.

Derk Visser heeft gekozen voor korte zinnen en je voelt de boodschap die hij wil overbrengen aan de lezer. De schrijfstijl is rauw en sprekend. Tieners zullen zich kunnen herkennen in Angel, maar voor oudere is het boek ook zeker een aanrader. De kracht ligt in de groei van Angel door het verhaal heen.

Drama Queen leest makkelijk weg en voor je het weet is het boek uit. Toch sloeg ik het boek met een goed gevoel dicht. Derk Visser probeert dicht bij de lezer te blijven, ook al zijn de problematieken die voorkomen in het verhaal wel veel. Een aanrader voor tieners en oudere.

Reacties op: is Angel een Drama Queen of een vechtster?

70
Drama Queen - Derk Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker