Het verloren meisje
Chris Delaet debuteert met Het verloren meisje waarbij ze verschillende thema’s en verhaallijnen laat samenvloeien tot een fijn, onderhoudend en spannend verhaal.
Jessie de Roover vertrekt met haar gezin op vakantie waar ze met een cruise verschillende landen en plekken zullen aandoen. Jessie heeft een moeilijke tijd gekend nadat ze de diagnose borstkanker kreeg en verschillende chemokuren kreeg. Deze vakantie moet de start zijn van een nieuwe periode.
Maar dan raakt er een Belgische vrouw vermist op het schip en Jessie kan als agente niet anders dan helpen. Ze neemt contact met haar Antwerpse team op als blijkt dat de vrouw vermoord is. Waar haar team op het Belgische vastenland de zaak daar onderzoekt, pakt zij deze op op het schip, samen met een aantal bemanningsleden. De vrouw blijkt geregeld met haar man te cruisen, maar ook zo hun geschiedenis te hebben. Het stel bleek in het verleden een aantal pleegkinderen opgevangen te hebben, waarbij een meisje verdween op een cruisereis.
Ondanks deze zaak geniet Jessie samen met haar gezin van hun vakantie. Zo bezoeken ze de eilanden en plekken die de cruise aandoet. Een fijne verwelkoming voor de lezer om dit te lezen. Lange tijd lijkt men de zaak niet te kunnen oplossen, al komen ze wel stapjes dichterbij. Delaet weet de lezer te verrassen met een ontknoping die ik aan het begin van het boek niet verwacht zo hebben. De cruisereisjes van de vermoorde vrouw bleken een andere dimensie te hebben dan zo op het eerste oog leek.
Het verloren meisje is een boek dat direct opvalt door de prachtige aansprekende cover. Als je het boek gelezen heb, dan is de cover nog mooier dan daarvoor. Het boek valt onder het genre thriller, maar ik vond het meer een spannende roman. Ik zat niet op mijn puntje van mij stoel, maar las het boek wel met veel plezier. Door de prettige en zeer vlotte schrijfstijl, leest het boek ook nog eens snel weg. Dit komt ook mede door de opzet van het verhaal. De lezer wil weten hoe het verhaal zal eindigen.
Chris Delaet laat met haar debuut zien dat ze een goed verhaal kan schrijven met een verrassende wending. Het verloren meisje is een boek die laat zien dat Delaet weet hoe ze de lezer moet bekoren en ik kijk dan ook uit naar het volgende verhaal met Jessie de Roover in de hoofdrol. Jessie is een plezierige en sterke vrouw die ondanks haar herstel van haar borstkanker leeft voor haar gezin en werk. Er zijn nog genoeg verhaallijnen om Jessie haar avonturen te laten beleven. Ik ben dan ook benieuwd wat de lezer de volgende aan avonturen mag lezen van Jessie.
Deze recensie is ook te lezen op het blog Boekensteeg
Deze recensie is ook te lezen op het blog Boekensteeg