Eerste deel van deze feelgood novelle (3.5*)

A van Steeg 27 mei 2025
Love at first serve is het eerste deel in deze Love court serie. Deze feelgoodnovelle is zeker een aanrader voor lezer die tennis als hobby of sport hebben. Maar ook als niet sportliefhebber is deze novelle leuk om te lezen. Want wat als tennis in je bloed zit, maar er door omstandigheden het er niet van komt?

Ella werkt in een sportzaak en in haar vrije tijd zorgt ze voor haar zieke moeder en puberzusje. Een degelijk leventje waar ze eigenlijk helemaal niet in wil leven. Want tennis is wat ze leuk vindt, maar het is nooit echt van de grond gekomen. Als haar vriendin vraagt om te helpen bij een tennisclinic zegt ze ja en helemaal nu ze weet dat Lucas Bennett ook komt. Wat is hij een goede tennisser, maar ook zoo knap! Als ze de kans krijgt om tegen hem te mogen tennissen weet ze hem letterlijk en figuurlijk te verrassen. Maar hoe is het mogelijk dat hij Ella ook leuk vindt? En wat doet ze als hij vraagt om het tennissen weer op te pakken nu ze hem zo op zijn plek onbedoeld heeft gezet?

Marli Elisa heeft al meerdere novelles geschreven en nu mocht ik dan het eerste deel in deze serie lezen via de uitgeverij. Je leert Ella en Lucas al snel kennen en je voelt de passie van Ella voor het tennis al vindt ze het lastig gezien de thuissituatie. Maar mooi om te zien hoe Ella om gaat met haar angst en wil om te tennissen. Met een kleine 100 bladzijden neemt ze de lezer mee in een leuke start van deze serie en is uitnodigend genoeg voor het volgende deel. Met een vlotte pen neemt Elisa de mee in een heerlijke feelgood en met een paar uurtjes is de novelle ook gelezen. Heerlijk voor tussendoor dus.

Love at first serve is een fijn begin van de Love court serie. Ik ben nieuwsgierig hoe het verhaal verder mag gaan verlopen. Ik geef voor dit eerste deel 3.5 sterren.

Meer recensies van A van Steeg