Dit derde deel is wederom goed geschreven!
Apotheose is het derde deel in de Nemez & Sneijder reeks en ik keek reikhalzend uit naar dit deel. Nadat ik Stervensuur en Doodvonnis al met plezier las, was ik benieuwd naar het vervolg. Was ik na het lezen net zo enthousiast als met de twee voorgangers?
In Apotheose wordt er in Bern een lijk gevonden waar een teken in is gegraveerd. Al snel blijkt het een bekende te zijn en krijgt de zaak een persoonlijk tintje voor Sneijder. Maar wat wil de dader Nemez & Sneijder vertellen en waarom moeten juist deze mensen dood en ook nog eens in verschillende landen? Nemez krijgt in Apotheose een andere kant van Sneijder te zien met een onverwacht einde. Maar naast deze moorden lezen we ook het verhaal van Hannah die in de gevangenis aan de slag gaat als stagiaire en drie cliënten onder behandeling krijgt. Al snel ontdekt ze dat haar voorgangster om het leven is gekomen en dat er binnen de muren meer speelt. Weet ze zich als jong meisje staande te houden in deze harde wereld? Waar liggen de geheime in deze afgelegen gevangenis en waarom wil Hannah juist hier haar stage volgen?
Gruber heeft met Apotheose wederom bewezen dat hij met Nemez & Sneijder een geweldige serie heeft geschreven. Helaas vond ik een toevalligheid wat te toevallig waardoor ik mijn beoordeling niet hoger dan 4 sterren gaf. Maar man, wat leest deze dikke pil weer lekker weg en wat een cliffhanger op het einde! Ik kan niet anders dan hopen dat de andere 5 delen snel worden vertaald naar het Nederlands. Want dat Gruber zich mag scharen bij de grotere auteurs is zeker! Ik heb van begin tot eind genoten van deze thriller, ook al stoorde ik me dus wel wat aan een toevalligheid. Dat niemand dit opviel verbaasde me tijdens het lezen. Maar de rest van het verhaal is gewoon echt top geschreven en dat maakt dat ik fan ben geworden van deze auteur. Kom maar op met het volgend vertaalde boek.
Zoals gezegd is Apotheose een sterk derde deel in deze serie. De schrijfstijl is echt geweldig en je wilt blijven doorlezen. Ik kijk uit naar deel 4 want ik wil weten hoe het eind een vervolg krijg in het volgende deel.