Rust in je hoofd is een aanrader als je op zoek bent naar balans en innerlijke rust in je leven
Maaret Kallio heeft met Rust in je hoofd een helder, duidelijk en inspirerend boek geschreven over hoe je innerlijke rust en mentale veerkracht kunt opbouwen. Met Rust in je hoofd neemt ze je op een makkelijk manier mee om dat te kunnen bereiken. Weet ze zich te onderscheiden van andere auteurs met haar theorie?
De Finse Maaret Kallio schreef eerder Wees eens lief voor jezelf, welke ik helaas nog niet heb gelezen. Toen ik de cover en synopsis voorbij zag komen van Rust in je hoofd was ik gelijk getriggerd. Wat een rust straalt de cover uit en wat is het boek fijn opgedeeld als je het boek openslaat. Het boek heeft ze opgedeeld in vier delen waaronder meerdere hoofdstukken hangen. Dit leest heel prettig en je zou het boek ook per hoofdstuk kunnen lezen als je iets specifieks wilt lezen. Heel fijn als een zelfhulpboek dit aanbiedt.
Kallio heeft voor het schrijven van dit boek meer dan 30 experts gesproken. Zelf is ze psychotherapeut, relatietherapeut en mindfullnesscoach. Ze kan zichzelf zeker een expert noemen. In Finland heeft ze al meerdere boeken geschreven die nog niet zijn vertaald, maar daar komt hopelijk nog verandering in. Rust en balans is voor iedereen belangrijk, maar vind het maar in deze drukke tijden. Dit is ook een van de redenen dat ze dit boek heeft geschreven. Iedereen verdient innerlijke rust en mentale veerkracht. Je kunt dit al bereiken met kleine stapjes.
Doordat haar schrijfstijl heel positief geschreven is, voelde ik tijdens het lezen dat ik steeds meer enthousiast werd. Wat een kracht weet ze over te brengen naar de lezer toe en wat een fijne tips en trigs geeft ze aan de lezer. Ik kan niet anders dan het boek met een fijn gevoel dichtslaan en zelfs een beetje meer zelfliefde voelen. Complimenten aan Kallio voor de benadering naar de lezer toe. Ze is inspirerend en dat zullen veel lezen appriciëren. Een dikke 4 sterren voor Rust in je hoofd.