Alors of danse (3.5*)

A van Steeg 07 juni 2025
Alors on danse is voor mij de eerste kennismaking met Ines Nijs. Eerder schreef ze Born to be wild welke zich ook afspeelt rond Werchter. Dit keer wordt er iemand doet gevonden op de wei van Werchter. Waarom moest juist deze man gedood worden?

Marc De Beer is een bekende fruitteler die het slachtoffer wordt van een moord. Waarom moest hij dood en is het toeval dat hij tijdens het optreden van Stromae gevonden wordt bij de tribune? Ondertussen draait de vrouw van Marc de teler want ook dit moet doorgaan. Maar waarom lijkt ze niet zo getreurd om de dood van haar man. De politie zoekt met man en macht naar de dader. Ook onderzoeksjournalist Lexi Callier en haar kompaan Karl Johansen beginnen een zoektocht naar de dood van Marc. Kan de dader worden opgepakt voor er meer slachtoffers vallen in Werchter?

Nijs heeft een vlotte schrijfstijl al moest ik echt wel in het verhaal komen. Het begin is voor de lezer echt een warboel van gebeurtenissen en niks lijkt verband met elkaar te hebben. Eenmaal verder lezende kom je meer in het verhaal en begint de onderhuidse spanning ook meer voelbaar te worden.

Alors on danse las ik als eerste boek van deze auteur. Ik had niet het gevoel dat ik informatie miste uit Born to be wild. De setting is duidelijk, zeker als je verder in het boek terechtkomt. De schrijfstijl is aardig vlot te noemen en kent genoeg spanning. Ik vond het prettige eerste kennismaking met Nijs. Ik geef 3.5 sterren voor Alors on danse.

Meer recensies van A van Steeg