Wisselgeld (3.5*)

A van Steeg 13 mei 2025
Wisselgeld is voor de eerste kennismaking met Nico Kwakman. Het is een roman met een bijzondere inslag wat maakt dat je als lezer steeds nieuwsgierig blijft naar de voortgang. Hoe was mijn leeservaring en kijk ik uit naar ander werk van Kwakman?

Alexia Kuipers krijgt opeens last van slapeloze nachten en de nachtmerries zijn ook niet mals. Achter dit gebeuren liggen traumatische gebeurtenissen uit de periode van hun lidmaatschap aan Het Genootschap. Als na een begrafenis de herinneringen terugkeren wil haar man dat ze in therapie gaat. Maar is dit wel de oplossing voor haar probleem? Want door haar verhaal op te tekenen om haar verleden te vergeten, maakt ook herinneringen los. Zal het haar helpen of verder in de problemen brengen? En lukt het haar man om hetgeen hij met de overleden Anja aan het onderzoeken was in zijn eentje verder uit te pluizen?

Wisselgeld is een verhaal waarin veel gebeurt maar wel met een vlotte pen met de lezer wordt gedeeld. In het begin moest ik wel in het verhaal komen, maar Kwakman weet de lezer goed door het verhaal heen te leiden. Af en toe een grap tussendoor maakt het geheel ook wat luchtig. Toch weet de auteur de lezer tot het eind te verrassen. Heel fijn om het boek zo boeiend te houden. Ik las Wisselgeld met twee dagen uit en vond het verhaal enerverend. Ik geef het daarom ook 3.5 sterren.

Meer recensies van A van Steeg