Wat een goed debuut!

A van Steeg 16 mei 2025
De terugkeer van Ellie Black is het debuut van Emiko Jean, en wat voor een! Het is een goed uitgedachte thriller met mooie verrassingselementen. Ik genoot van dit debuut en kijk uit naar meer werk van Emiko Jean. Maar waarom ben ik zo enthousiast?

Ellie Black is al twee jaar vermist tot groot verdriet van haar familie en vrienden tot ze opeens wordt gevonden in de bossen van Washington States. Maar waar de politie hoopt op aanwijzingen over haar verdwijning, houdt ze haar mond dicht en verdwijnt zelfs weer korte tijd. Wat is er aan de hand met Ellie en wat heeft ze moeten meemaken? Als de politie verder gaat met haar zaak, ontdekken ze dat er meer meisjes zijn verdwenen, maar ze kunnen ze niet allemaal linken aan de zaak van Ellie. Hebben de meisjes hetzelfde moeten meemaken, of zijn de vermissingszaken toch niet aan elkaar gelinkt? Als de politie een spoor krijgt naar de gebeurtenissen, komen er ook verdachten in zicht. Maar een van de daders kan dit toch nooit zijn? Waarom zou juist hij met de zaken te maken hebben?

Amiko Jean mag echt terecht trots zijn op dit debuut. Al snel keert Ellie terug, maar als ze weer verdwijnt, wordt de zaak juist nog meer interessant. Heel goed gekozen en dat maakt dit verhaal juist ook uniek. Want de gruwelijkheden waar Ellie aan is blootgesteld is echt verschrikkelijk te noemen. Dat de zus van rechercheur Chelsey Calhoun jaren geleden ook is verdwenen, maakt de zaak voor haar nog complexer. Maar al snel merkt Chelsey dat hetgeen Ellie vertelt gelogen is en ze iemand of meer personen lijkt te beschermen. Maar wat zit hier achter? Door meerdere verhaallijnen uit te zetten, leeft het verhaal en ik wilde steeds verder lezen om meer te weten te komen. Toen Ellie al vroeg werd gevonden dacht ik eerst; wat zal er nog meer komen, want het is tenslotte een thriller, maar deze verhaallijn had ik niet zien aankomen.

Wie houdt van een originele psychologische thriller zal met De terugkeer van Ellie Black zeker aan zijn trekken komen. Het verhaal leest heel beeldend, vlot en je leeft mee met de personages. Dé ingrediënten om verder te lezen. De auteur laat zien dat ze met dit debuut een sterk verhaal kan schrijven, dus dat beloofd nog wat voor de toekomst. Ik geef 4 sterren aan dit debuut.

Meer recensies van A van Steeg