Het wordt weer beter.

AGroen AGroen
4 mrt 2023

Het Geheim is het beste boek sinds de gebroeders Child samen schrijven (of Andrew alleen). De vorige twee waren echt saai. In het Geheim is er dus een geheim dat teruggaat naar de jaren zestig. Wanneer er een aantal wetenschappers uit die tijd worden vermoord, raakt iemand in paniek en vormt een team waarin de CIA, FBI en het leger samenwerken. Reacher wordt gevraagd deel te nemen in di team. Voor dit verhaal gaan we terug in de tijd dat Reachter net is gedegradeerd naar Kapitein en zijn broer Joe nog leeft. Leuk is dat de tijdgeest (begin jaren 90) goed tot zijn recht komt. De fax wordt veel gebruikt. Zoals gezegd is dit qua verhaal en plotwending het beste boek van de laatste jaren van Child. Het is zeker niet zijn beste. Dit komt vooral omdat het verhaal nogal voort kabbelt met weinig spanning. De plotwending is verrassend (dader die je niet verwacht), maar ook meteen een te grote verrassing. Als lezer had ik graag eerder een hele kleine hint gehad dat de uiteindelijke dader aanwijst. Als je die aanwijzing mist is dat je eigen schuld. Nu komt het wel erg uit de lucht vallen. Qua vermaak is het een top. Geloofwaardig is het verhaal zeker. Vooral door de juiste setting in begin jaren negentig. Ik heb me vermaakt. Ik hoop dat Andrew (en broer) deze stijgende lijn weten voort te zetten.

Geloofwaardigheid: ****
Plot: **