Verrassende thriller

AGroen AGroen
14 mrt 2023

Dit keer een recensie over een boek van een voor mij onbekende schrijver. Ik kende De Groot niet, maar tijdens een bezoek aan mijn boekhandel zag ik het liggen en de cover sprak mij wel aan. Apart is de keuze voor de locatie Nigeria waar het verhaal begint en Britta iets vervelends meemaakt (geen spoiler). Het is later wel heel logisch als je iets verder in het verhaal bent, maar heel vaak komt dat niet voor dat een Afrikaanse stad terugkomt in een thriller. Het is het begin van een rollercoaster aan gebeurtenissen. Gelukkig kun je in een paar rustige hoofdstukken ademhalen want het is af en toe alsof je het met Britta meeloopt en je zelf ook op je tenen moet lopen. Je leeft wel mee! Het personage Britta is dus goed uitgewerkt, de andere personen iets minder diep en ik had graag meer over haar vriend Graham willen weten. Lijkt mij ene mooi personage om verder uit te werken. Je merkt bij het lezen dat er goed over veel zaken is nagedacht of onderzoek naar is gedaan. De Groot gebruikt veel korte hoofdstukken, die vaak eindigen met cliffhangers. Je wilt daardoor doorlezen en meer weten. Het einde is voor Britta erg en zag ik niet aankomen.

Geloofwaardigheid: ****
Plot: ****