Een echte psychologische thriller van de hoogste plank.

Amandavd 03 april 2021
In een woord; fantastisch! Echt ouderwets James Patterson en J.D. Barker. Gruwelijk spannend en duizelingwekkend ingewikkeld. Ik vind dit soort boeken heerlijk, dat je elk moment weer denkt te weten hoe het zit en dan blijkt het totaal anders in elkaar te zitten. Het nadeel eraan is dat het soms zo verwarrend wordt en dat je de draad kwijt raakt.

Plot:
Megan en Michael Fitzgerald hebben een compleet gestoorde jeugd achter de rug en ze kunnen alleen op elkaar vertrouwen. Als Michael dan het lijk van een jong meisje in zijn bad vindt breekt de hel los en is er geen weg meer terug. Alle sporen lijken naar hem als dader te lijken maar Michael beweert dat hij het slachtoffer niet kende en onschuldig is. Wie spreekt de waarheid en wie liegt?
Wie heeft het voor het zeggen?

Ik ben al sinds Horen, Zien, Zwijgen een fan van J.D. Barker. Hij is echt geniaal en hij schrijft zulke sinistere verhalen dat je je bijna afvraagt of hij zelf wel helemaal goed bij zijn hoofd is. James Patterson's boeken over Alex Cross heb ik ook jaren lang gelezen en van genoten. Dus de combinatie van deze twee mannen is een gouden medaille in de wereld van thriller boeken. De schrijfstijl was ontzettend vloeiend en je zou niet zeggen dat dit boek door twee personen is geschreven. Het boek pakt je eigenlijk vanaf het eerste moment en de psychologie erachter is enorm interessant.

Je vraagt je het hele boek af, hoe the f- zit dit nu in elkaar? Het einde had ik totaal niet zien aankomen en was echt een heerlijke plotwending waardoor ik razend benieuwd ben naar deel 2. De personages zijn goed in elkaar gezet. De wreedheid en duisterheid van sommige personages verbaast mij iedere keer weer. De onvoorspelbaarheid van het verhaal zorgt ervoor dat je het eigenlijk niet weg wilt leggen tot je erachter bent hoe dit spinnenweb in elkaar zit. Ik kan mij voorstellen dat sommige lezers wellicht moeite hebben met de geloofwaardigheid van het verhaal, zeker als ze niet bekend zijn met de boeken van J.D. Barker. Ik vond het in ieder geval bloedstollend spannend en kan niet wachten op deel 2!

Meer recensies van Amandavd