Weer een prachtig verhaal van Carlie

Amandav.d.Velden 11 september 2025
Oh wat is het weer een geweldig verhaal wat Carlie heeft geschreven. Carlie schrijft over zulke belangrijke onderwerpen, doet enorm goede research. Dit is ook weer een aangrijpend verhaal maar op de juiste manier geschreven, met respect voor alle partijen. Je wordt het leven van Juna en Lennon ingezogen. De struggles bij beiden zij voelbaar en ja Juna heeft echt heel veel meegemaakt, maar Lennon “moet” er ook maar dealen dat er ineens uithuis geplaatsten kinderen in huis zijn. Wat doet dat met iedereen? Ik ben weer geraakt door het verhaal wat Carlie heeft geschreven. Ik hoop dat zij nog vele boeken gaat schrijven. Weer een hele dikke aanrader dit verhaal.
Flaptekst:
Wat is thuis als je niet meer thuis kunt wonen?
Juna wordt samen met haar broertje Sylvester geplaatst in Gezinshuis Boskant, bij gezinshuisouders Hanna en James, hun zoon Lennon en andere uit huis geplaatste jongeren. Juna is boos op iedereen: op haar moeder, op Ongeschikte Stiefvader Nr. 123, op haar vader, op hulpverleners, op die loser van een Lennon - maar niet op haar broertje, hij betekent alles voor haar.
Lennon heeft het helemaal gehad met die 'Probleemgevallen' die zijn ouders zomaar in huis hebben genomen. Heo moet hij nu zijn eindexamens halen en die basketbalbeurs binnenslepen waar hij al zo lang voor traint? Hij kan niet wachten om lekker te gaan roadtrippen, weg van al het drama en zeker van die irritante Juna. Maar dan gebeurt er iets waardoor Juna en hij elkaar toch nodig hebben.

'Alleen thuis' is gebaseerd op echte verhalen van Nederlandse jongeren die niet meer thuis konden wonen.

Meer recensies van Amandav.d.Velden