Op en top feelgood met mooie diepgang
In Amore in Amalfi reizen we af naar Italië. De schrijfstijl van Liza is om van te smullen. Je waant je helemaal in dit prachtige zonnige land, je voelt de gezellige sfeer van het land en het water loopt je in de mond bij al die heerlijke Italiaanse gerechten. De korte hoofdstukken maken dat je geboeid en alert blijft en alleen maar door wilt lezen.
Het verhaal wordt verteld vanuit Sofia. Een vrouw die altijd doet wat een ander wil, geen beslissingen neemt en een volger is. Maar nu ze in Italië is realiseert ze zich dat het anders moet. Wat een groei maakt deze vrouw door. Het gaat met vallen en opstaan maar wat heb ik van haar genoten. Wat een lieverd, ze krijgt veel op haar bordje maar komt er uiteindelijk alleen maar sterker uit.
Hoofdrolspelers Antonio en Salvatore zijn twee mannen die elk zo hun geheimen hebben. Twee mannen die je af en toe op het verkeerde been weten te zetten waar het verhaal heen gaat. Maar wat heb ik van beide gesmuld. Ieder op hun eigen manier geven ze swung aan dit verhaal. De overige personages hebben allemaal zo hun eigen belangrijke rol in het verhaal. Zijn prachtig uitgewerkt, van iedereen heb ik genoten.
Wat is dit verhaal fijn geschreven. Het leest super vlot, je wil steeds meer en de vaart zit er overal goed in. Er is goed research gedaan want het is dan wel een heerlijke feelgood, maar je leert hier en daar ook nog wat details over de Italiaanse geschiedenis.
Amore in Amalfi is een heerlijk liefdesverhaal, maar tussen de zinnen door lees je een mooie diepgang. Thema’s als verleden, vriendschap, familiebanden, moed, oprechtheid, omkijken naar elkaar, verlies en liefde spelen allemaal een grote rol. Ze zijn op een mooie subtiele manier aan het verhaal toegevoegd.
Hopelijk heb ik je overtuigd om dit boek te gaan lezen. Het heeft alles wat een zomerse roman moet hebben. Pak een lekkere cocktail, zoek een heerlijk plekje in de schaduw en reis af naar Italië. Gegarandeerd dat je gaat genieten, het boek in één teug uit gaat lezen en nog veel meer wil van Liza van der Peijl. Ik ben fan en ben blij dat we in de toekomst af kunnen reizen naar Valencia met Nora.