Bijzonder mooi en origineel verhaal!
Libby kan dankzij een speciale gave twee levens leiden. In het ene werkt ze bij een openbare drukker en ontmoet ze haar ware liefde. Tegelijkertijd zet ze met haar steun voor de Amerikaanse Revolutie haar leven op het spel. In het andere leven geniet ze van het glamoureuze 20e-eeuwse New York, maar kan ze haar strijd voor het vrouwenkiesrecht niet voortzetten en wordt ze gedwongen te trouwen met een rijke heer.
Tot haar 21e levensjaar mag Libby vrij bewegen tussen beide werelden, maar op haar volgende verjaardag moet ze een keuze maken voor het ene leven en het andere voorgoed vaarwel zeggen. Kiest ze voor een onzeker bestaan in de turbulente 18e eeuw met de liefde van haar leven of voor een stabiele toekomst vol rijkdom met een man die ze niet kent?
Toen ik dit recensie-exemplaar aanvroeg wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten maar de cover en de flaptekst maakten me erg nieuwsgierig. Toen ik begon te lezen was het even wennen. Schakelen tussen twee tijden, soms binnen een hoofdstuk en eigenlijk best veel namen die de revue passeerden. Het was zoeken, maar doorlezen werd beloond. Na een kwart van het verhaal werd het bijzonder mooi, wist me mee te slepen en letterlijk in te pakken.
Gabrielle Meyer heeft voor een schrijfstijl gekozen die echt subliem is. Ze weet je mee te nemen in twee werelden die helemaal samensmelten en waar het slot je absoluut verrast. Het verhaal is overgoten met een klein vleugje mysterie en fantasie. Ze tipt ook waargebeurde historische feiten aan waardoor de inhoud zeker een mooie diepgang krijgt.
Libby is het hoofdpersonage in dit verhaal. Zij is prachtig uitgewerkt, kent een mooie groei, weet keuzes te maken, maar ook haar twijfels en problemen worden heel goed duidelijk. De auteur geeft je een inkijkje in een bijzonder leven van een bijzondere vrouw.
Het verhaal kent een prachtige opbouw. Waar het in begin even wennen is wordt algauw de spanning opgevoerd, komt de romantiek om de hoek kijken en weten de korte hoofdstukken en de gebeurtenissen je aan de pagina’s te kluisteren tot het verhaal uit is. Het is te snel uit en het is snakken naar het tweede deel uit deze serie. Maar helaas moeten we daar nog even op wachten.
Als de dag aanbreekt is een hartverwarmende en historische roman die op ware feiten is gebaseerd, een vleugje spanning kent en iedereen zal verrassen. Pas op voor dit boek want verslaving voor deze serie ligt op de loer.