Een pareltjes met spanning, ongeloof maar ook liefde!
Een kleine gemeenschap wordt opgeschrikt wanneer Lisa, de zeventienjarige dochter van de dominee, plots van de aardbodem verdwijnt. Iedereen denkt dat ze dood is, totdat ze acht jaar later bewusteloos en hoogzwanger op straat wordt gevonden in het dorp waar ze is opgegroeid. In het ziekenhuis wordt ze herenigd met haar ouders en dan blijkt dat ze zich de afgelopen jaren niet kan herinneren. Maar dan meldt Samuel zich, een man die beweert dat hij al jaren met Lisa getrouwd is en iemand die een bekende is binnen het gezin… maar niet op een positieve manier.
Kyra wat kan jij schrijven! Echt absurd goed, vernieuwend, met passie geschreven en met heel veel durf.
De schrijfstijl in Schijnheilig is super fijn. De proloog is dusdanig geschreven dat je meteen in het boek zit, de spanning voelt en alleen maar kan denken waar gaat dit heen! Vervolgens krijg je een verhaal dat zich in verschillende tijdvakken afspeelt! De opbouw is sterk, de leesflow heb je zo te pakken en je legt het boek niet eerder weer neer dan het uit is.
De personages zijn absoluut allemaal geweldig en prachtig uitgewerkt. Sommigen ga je echt verafschuwen. Maar anderen raken je. We horen vooral van Lisa en Samuel. Lisa is een vrouw die ik heel vaak door elkaar wilde schudden. Ze heeft durf maar tegelijkertijd begreep ik soms niet waarom ze haar mond niet opendeed. Was het naïviteit of speelde angst de hoofdrol? Samuel is een man die me langzaamaan ontroerde. Wat een mooi personage!
Schijnheilig is een ware ontdekkingstocht. Je voelt alle emoties die een mens maar heeft! Je zal in verbazing vallen, afschuw voelen, verdrietig zijn, haat voelen, in tranen raken maar ook liefde zien. Je wordt als lezer enorm heen en weer geslingerd maar toch wil je doorlezen want je moet beslist weten hoe dit afloopt. En die afloop? Totaal anders dan ik had verwacht (geen idee eigenlijk wat ik had gedacht hierover) maar wel bijzonder mooi.
De titel Schijnheilig dekt de lading van dit hele boek in al zijn facetten. Het is niet een verhaal voor watjes maar wel een verhaal voor iedereen die houdt van spanning, ongeloof en vooral ook liefde.
Kyra Mind heeft met Schijnheilig een geweldig boek afgeleverd. Een boek waarbij iedereen in verbazing zal vallen en geraakt zal,worden. Je kan alleen maar hopen dat wat Lisa meemaakt nooit echt zal gebeuren. Als je het boek dichtslaat blijf je achter met een diversiteit aan emoties en moet je eerst bijkomen. Menigeen zal een traantje wegpinken!
Dank je wel Kyra dat ik je boek mocht lezen. Ik kijk uit naar het lezen van nog veel meer boeken van jouw hand.