Een echte Steel!
Na een tragisch ongeluk waarbij haar ouders om het leven komen, is de drieëntwintigjarige Cosima Saverio ineens verantwoordelijk voor het familiebedrijf, het vierhonderd jaar oude familiepalazzo in Venetië, en de zorg voor de rest van het gezin. Net wanneer alles goed lijkt te gaan en Cosima een hechte vriendschap heeft opgebouwd met de knappe handtassenmagnaat Olivier Bayard, verliest haar broertje Luca een enorm bedrag met gokken. Ze staat nu voor een onmogelijke keuze: het palazzo verkopen, een deel van het familiebedrijf afstaan of Luca voor zichzelf laten opkomen.
Het nieuwe boek van Danielle Steel, Palazzo, kwam uit op de verjaardag van de auteur. Ze gaf al heel veel boeken uit, het ene boek mooier dan het ander naar mijn idee, maar het is eigenlijk altijd genieten en wat zwijmelen.
Ook met Palazzo stelde ze niet teleur. De schrijfstijl is weer zo herkenbaar, je vliegt door het verhaal heen en je kunt heerlijk genieten van een liefdesverhaal in Venetië. Je kan even helemaal wegdromen en genieten van de Italiaanse omgeving.
De personages in dit boek zijn zeer gevarieerd. Dat maakt het verhaal ook fijn. Cosima is een vrouw die doorzetter is, niet opgeeft maar soms ook ontzettend naïef is en die ik af en toe niet begreep. Wanneer Olivier in beeld komt ben je op je hoede. Is dit een man die geloofwaardig is of schuilt er iets anders achter hem. Luca is de man in dit verhaal die me irriteerde, was niet altijd geloofwaardig en voelde nep aan.
De verhaallijn is mooi uitgewerkt maar het is allemaal wel erg voorspelbaar. Je ziet van mijlenver al aankomen hoe het verhaal zal eindigen. Toch was dit niet vervelend. Want het is heerlijk genieten van de romances die opbloeien, een prachtig paleis met al zijn charme en een leuke verhaallijn. Een verhaallijn over de lederwarenbusiness en het maken van mooie handtassen.
Al met al weer een echte Steel! Heerlijk zwijmelen en lekker genieten! Verwacht geen boek met diepgang maar ga lekker genieten, kruip in een luie stoel, neem er een lekker glaasje wijn bij en laat je verrassen door dit heerlijke verhaal. Ik las het in één dag uit en verlang nu al weer naar een nieuwe Steel!