Weer een fijne Baantjer!
Als op een gure februariochtend de nachttrein uit Wenen op Amsterdam CS arriveert, wordt in een slaapcoupé het dode lichaam aangetroffen van een jonge vrouw. Het kost rechercheur De Cock grote moeite om achter de identiteit van het slachtoffer te komen. Ze lijkt op het eerste gezicht een succesvolle zakenvrouw, maar als De Cock dieper graaft, ontdekt hij dat ze haar geld verdiende als escort en dat dat ook de reden was van haar verblijf in Wenen. Ze heeft daar een rendez-vous gehad met een hooggeplaatste Haagse ambtenaar. Maar dat was niet de enige aanleiding voor haar verblijf, zo blijkt als De Cock in haar bezit de paspoorten van drie Hongaarse meisjes vindt die op weg zijn naar Nederland om daar te gaan werken…
Jaren geleden las ik de laatste Baantjer. Geen idee waarom het daarna er niet meer van kwam. Toen ik de kans kreeg om de nieuwe Baantjer, De Cock en moord op het spoor, te lezen was ik daar meteen voor in. Dit deel is inmiddels het 97e boek in de serie.
Het verhaal begint meteen weer heerlijk en je zit er weer gauw helemaal in. Op Amsterdam CS wordt je meteen geconfronteerd met een moord en vervolgens begint de zoektocht naar de dader. Zoals altijd kun je meteen mee puzzelen om de dader te vinden en geniet je van een fijn verhaal.
De personages worden allemaal niet heel erg breed uitgewerkt. Vele personages passeren de revue en van iedereen hoor je net genoeg om aan het eind de moord op te lossen. De Cock is weer genieten. Zijn geëikte patronen zijn nog net zo herkenbaar als in eerdere boeken en hij weet je altijd lekker mee te nemen in het Amsterdamse leven.
Tot het einde van het verhaal weet auteur Peter Römer je in nieuwsgierigheid te houden en te boeien. Richting slot word je verrast door de uitkomst!
Verwacht geen diepgang en breed uitgemeten personages, maar ga lekker op reis met De Cock in de zoektocht naar de dader. Je wordt nooit teleurgesteld, met Baantjer word je wel elke keer verrast door een heerlijke speurtocht op Nederlandse bodem.
Baantjer, De Cock en de moord op het spoor is weer een heerlijk verhaal en smaakt zeker weer naar meer.