Een hele leerzame toestand

Andrea Diana 21 mei 2025
Mooi boek weer. Zijn trilogie over Gozert vond ik leuker maar dit boek heeft ook weer een fijne sfeer. En het jongentje, de hoofdpersoon, is ook weer een jongen die heel erg eigen is maar daarmee wel wat uit de pas loopt. En hij leidt onder de scheiding van zijn ouders. Totdat hij met een bijzondere rugzak op avontuur gaat, wat eerst een hele nare toestand dreigt te worden maar daarna meer een “leuke” toestand wordt met 2 fijne mensen. Zo krijgt hij langzaam meer zelfvertrouwen tijdens de bijzondere roadtrip!
De spullen in zijn rugzak zullen wel symbool staan voor iets, maar wat en hoe exact dat snapte ik niet dus ik hebben alles maar gewoon voor “letterlijk “ en waar aangenomen zoals veel kinderen denk ik ook zouden doen. Dan is het een wat sprookjesachtig verhaal haast. Maar ik zal eens opzoeken wat nu allemaal gesymboliseerd wordt met die rugzak.

Meer recensies van Andrea Diana