Een nieuwe versie van Assepoester

Andrea35 Andrea35
15 mrt 2023

Sophie, een buitenechtelijk kind, wordt door de andere bedienden geholpen om 1 avond naar een bal te gaan. Op dat gemaskerd bal ontmoet ze Benedict Bridgerton, lid van een adelijke familie met veel aanzien. Voor beiden is het liefde op het eerste zicht. Maar Sophie moet op tijd thuis zijn en Benedict heeft niet de tijd om haar naam te vragen.

Het derde deel van de Bridgertonserie leest als een sneltrein. De schrijfster gebruikt een aangename, vlotte schrijfstijl en is hier ook heel consequent in. De personages zijn mooi uitgewerkt. Dat dit het derde deel is en we de personages al langer kennen speelt natuurlijk in het voordeel. Er zitten fijne, onvoorziene plotwendingen in het verhaal. Toch blijft het verhaal heel erg op het sprookje van Assepoester lijken.

De epiloog na elk boek geeft te veel informatie over personages waarvan het boek later in de reeks komt. Ook bij dit boek was dit het geval. Hierdoor worden de volgende boeken minder verrassend.
De 2de epiloog geeft aan dit verhaal geen bijdrage. Deze hadden ze achterwege mogen laten.

Een vorstelijk aanbod is een heerlijke roman over liefde, rijkdom en dromen. Maar de schrijfster heeft veel uit het sprookje van Assepoester gehaald.

Meer recensies van Andrea35