Echte cosy-crime

Andrew Spink 12 mei 2025
Midsummer Murders in Nederland! Met veel thee, scones en dergelijke (kun je echt je eigen clotted-cream maken?) voelt het heel Engels aan, bijna alsof het vertaald is, met af en toe een subtiele herinnering dat we echt in Nederland zijn. De hoofdstukken zijn erg kort, wat leuk is, alhoewel maar soms een beetje te veel, en ze hebben goede kopjes, wat ik leuk vind. Ze eindigen vaak in belachelijke cliffhangers, wat best vermakelijk is. Om er zeker van te zijn dat het gezellige misdaad is, speelt het zich af in een gesloten plattelandsgemeenschap en is er een kat in het spel. Detectives in cosy crime zijn of genieën of idioten, en in dit geval is het een idioot, met een paar amateurs die ontrafelen wie het gedaan heeft.
Dit boek is ideaal om gezellig in de tuin te lezen, met rondzoemende insecten en thee bij de hand. Heel ontspannend.

Meer recensies van Andrew Spink