Minder deel uit de serie.
Dit keer staat der hervertelling van de wizard of oz centraal, er zijn duidelijk punten uit het originele verhaalverwerkt in dit verhaal. Al ken ik de film niet goed, zelf dan herken je wel de belangrijkste punten.
Dit deel is weer iets totaal iets anders als de andere verhalen. Het is een orgineel idee neergezet waar goed over nagedacht is. Het klopt van begin tot einde. Emily kan echt goed een verhaal ontwikkelingen.
Alleen ik vind deze wel minder pakkend als de andere delen. Die vind ik beter neergezet als dit deel. Daarbij bedoel ik de bepaalde connectie met de karakters. Hier mist het soort opbouw tussen ze, het ging voor mij beetje te snel. Ik kan hier niet verder op in gaan, vanwege spoilers.
De verrassing elementen die ik gewend was van de andere delen, miste ik in dit deel heel erg. Waardoor de spanning beetje weg viel hier en daar. Zelfs de plottwisten vielen een beetje weg doordat je zelf ook wel kon in vullen wat er ongeveer ging gebeuren. Wat erg jammer is.
De schrijver heeft wel iets extra toegevoegd in dit deel. Wat zeker leuk is om te lezen.
Het is geen slecht boek, ik had alleen andere verwachtingen gekregen, zeker met de flaptekst.