Advertentie

Wat een goed, maar wreed verhaal.
Must read Cli-Fi!
Het boek gaat over Sarat een vrouw , die eind deze eeuw, te midden van een kansloze burgeroorlog opgroeit aan de zijde van de underdog. De overgebleven zuidelijke staten van Amerika houden met steun van het tot Arabisch imperium uitgegroeide Bouazizi stand tegen het Noorden. In heel Amerika is fossiele brandstof verboden, zeer tegen de zin van de zuidelijke staten. Dit heeft geleid tot een bloedige en wrede burgeroorlog. Hele delen van de wereld zijn al ondergelopen ten gevolge van de stijgende zeespiegel, onder invloed van klimaatverandering. De globale machtsverhoudingen zijn geshift.
Op de vlucht, komt Sarat, wier vader bij een terroristische aanslag van zuidelijke rebellen omgekomen is, samen met haar moeder, haar tweelingzus Dana en haar broer in Camp Patience terecht.
Daar groeit Sarat onder net leefbare omstandigheden op en wordt ze gekneed tot de volwassen vrouw, die gedreven door diepgewortelde boosheid, kiest voor een leven dat in het teken staat van wraak.
De parallellen tussen het verhaal dat Omar el Akkad beschrijft en de omstandigheden waaronder de hedendaagse oorlogsvluchtelingen noodgedwongen leven en daarmee gemakkelijke ten prooi kunnen vallen aan terroristische rekrutering zijn onmiskenbaar.

Reacties op: "Non" FICTIE

3
American war - Omar el Akkad
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker