Emotioneel verhaal met een vleugje mysterie

Anita 21 juni 2025
Nadat ik Het geheime boek van Flora Lea had gelezen, wist ik dat ik deze nieuwe roman van Patti Callahan Henry ook wilde lezen en hij stelde niet teleur! Een spannend verhaal met een vleugje magie en mysterie. Dit is wat je mist als je hem nog niet gelezen hebt:

In 1927 verandert Clara's leven drastisch wanneer haar moeder Bronwyn hen plotseling voorgoed verlaat. Ze publiceerde al op zeer jonge leeftijd een boek vol mysterie en magie, maar publiceerde nooit een vervolg. Dat boek wordt op een veilige plek bewaard, omdat Clara en haar vader de verzonnen taal die Bronwyn voor het boek gebruikte niet kunnen ontcijferen, alsof ze de inhoud geheim wilde houden. Clara is nooit gestopt met zoeken naar haar moeder en is altijd op zoek geweest naar hints om te ontdekken wat er is gebeurd. Wanneer ze een mysterieus telefoontje krijgt van een man die in Londen woont en beweert dat hij papieren van haar moeder heeft gevonden, met een brief die aan haar is gericht, besluit ze met een boot naar Engeland te reizen om hem te ontmoeten. Zal ze erachter kunnen komen wat er met haar moeder is gebeurd?

Hartverscheurend, mysterieus en hoopvol, deze roman bevatte het allemaal. De eerste paar hoofdstukken zorgen ervoor dat je vanaf het begin in het verhaal zit en het is moeilijk om het boek weg te leggen.
Ik heb deels naar het luisterboek geluisterd, dat werd ingesproken door Julia Whelan en Theo Solomon, die beiden fantastisch werk hebben geleverd om het verhaal tot leven te brengen. Ik vond de toelichting van de auteur aan het einde geweldig, een nuttige toevoeging. Ze legt uit dat ze geïnspireerd werd door een waargebeurd verhaal en historische gebeurtenissen in Londen, erg interessant! Het was geweldig om het Lake District door de ogen van de auteur te zien, met levendige beschrijvingen van prachtige meren en weelderige tuinen. De band tussen een moeder en dochter wordt heel emotioneel beschreven, niet alleen de band tussen Clara en haar moeder, maar ook de liefde die ze voelt voor haar eigen kind en de angst dat ze misschien niet de juiste beslissingen neemt. Een echte aanrader!

Meer recensies van Anita