Advertentie

Prachtig boek geschreven vanuit de invalshoek van Lelle, die al drie jaar lang op zoek is naar zijn vermiste dochter Lina , en het verhaal van Meja, die op zoek is naar een thuis. Door de diepgaande beschrijvingen leer je de hoofdpersonen goed kennen.
Drie jaar geleden verdween Lelle zijn dochter, Lina, op een ochtend, nadat hij haar bij een bushalte had afgezet. er zijn helemaal geen geen sporen of aanwijzingen. De politie heeft het zoeken allang opgegeven.
Lelle is een leraar en in de zomermaanden wanneer de zon vele uren hoog aan de hemel staat vanwege een fenomeen dat bekend staat als 'Midnight Sun', rijdt Lelle over de zijwegen die allemaal samen komen aan een weg die lokaal bekend staat als de zilverweg Als er weer een meisje verdwijnt, doet Lelle mee aan de zoektocht naar haar, in de hoop zijn eigen dochter te vinden.
De auteur verwoord prachtig de pijn van het verliezen van een kind en de overtuiging dat de waarheid moet worden gevonden, hoe verwoestend deze misschien ook is
Ondertussen arriveert Meja in de stad met haar moeder.De moeder van Meja, Silje heeft geestelijke gezondheidsproblemen Ze zijn op zoek naar een plek waar ze kunnen wonen, waar ze kunnen overleven, een plek die ze thuis kunnen noemen.Meja en haar moeder Silje nemen hun intrek bij Torbjörn, een man die Silje via het internet heeft leren kennen
Siljer is er van overtuigd is dat hij hen een dak boven hun hoofd zal geven en voorkomen dat ze honger hebben.. Meja is gewend om te gaan met de medicatie en de alcoholverslaving van haar moeder, maar deze laatste zet voelt helemaal verkeerd voor Meja. Meja wil gezelschap, kinderen van haar leeftijd om mee te praten, om haar ellendige dagen te vullen, maar deze plek is somber en isolerend. In deel twee van het verhaal komen de beide verhaallijnen samen. De spanning wordt opgevoerd tot een onverwacht einde.
Stina Jackson combineert op aangrijpende wijze de verhalen van Lella en Meja, beiden verloren, beiden op zoek naar iets, beiden op zoek naar het ongrijpbare. het boek grijpt je naar de keel,en je kunt maar moeilijk stoppen met lezen.

Reacties op: Erg goed debuut

78
De zilverweg - Stina Jackson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker