Advertentie

Ik keek er al een hele tijd naar uit om eindelijk dit boek te lezen en aangezien ik het boek gisteravond voor Sinterklaas heb gekregen, kon ik er vanochtend gelijk aan beginnen!

Net als zijn voorgangers leest dit boek als een trein. De pagina’s vliegen voorbij en de vlotte, rechttoe rechtaan, stijl om het verhaal te vertellen zorgt er in elk geval voor dat het boek moeilijk weg te leggen is. Dat heeft, zeker het begin van, het boek ook wel een beetje nodig.

Het voelde namelijk alsof het plot tijd nodig had om echt op gang te komen en waar dat in de eerste twee delen geen probleem is, dat is immers de opbouw van de serie, had ik het gevoel dat er in dit deel nog TE veel nieuws moest worden opgebouwd. Sterker nog, we kregen eigenlijk ALLE nuttige informatie pas in dit deel, wat voor een trilogie eigenlijk ietwat aan de late kant is.

Mag dat de pret echt drukken? Nee. De wereld die geschapen is, de karakters, ze zijn stuk voor stuk interessant genoeg om over te lezen en als dan het balletje ECHT gaat rollen, dan komt het boek in een geweldige stroomversnelling terecht die ontroert en me de adem volledig benam. Er gebeurt zoveel en het is zo lastig te bepalen wie vriend en vijand is!

Al met al dus een heel geslaagde serie over politiek, over het gevaar van wapens in de verkeerde handen en over een post-Brexit Engeland dat steeds verder en verder gezonken is. Ik ben ongelooflijk benieuwd naar de prequel en het verhaal dat we daar te lezen krijgen!

Reacties op: veel nieuwe info, maar een sterk slot

24
Versplinterd - Teri Terry
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker