Onder een roze hemel

AnneliesLeest 30 juli 2025
Het idyllische Carso is misschien een droombestemming en velen willen er voor eeuwig en altijd blijven, maar niet de jonge Gertie. Ze is geboren en getogen in Carso, werkt in de supermarkt van Carso, zit in de breigroep van Carso en woont bij haar moeder en oma in, jawel Carso. Ze droomt ervan de wereld te ontdekken, maar haar introverte karakter houdt haar hierin tegen. Tot dat het lot de toekomst van Gertie in handen neemt en ze bij toeval twee oude klasgenoten tegen het lijf loopt. Gertie grijpt haar kans op een gedroomde toekomst, maar het avontuur dat deze toekomst haar zal brengen had niemand kunnen verwachten.

Het eerste deel van deze Summer Skies reeks was alweer een tijdje geleden, en ik was bang dat ik niet snel mee zou zijn in dit tweede deel. Maar dat was helemaal geen probleem, want deze keer neemt Gertie, een nieuw personage, ons mee op sleeptouw.

Jenny Colgan is geen auteur die me weet te verrassen, maar mij wel altijd een aangenaam leesgevoel geeft. Een nieuw verhaal van de hand van Jenny Colgan, daar is nooit wat mis mee. Ook deze keer genoot ik weer van de luchtige verhaallijn met een fijn hoofdpersonage.

Gertie is een dromerige jonge vrouw, die door Jenny Colgan gedetailleerd neergepend werd en die ik tot in de kleinste puntjes in mijn hoofd kon vormen. Ik werd op beeldende wijze meegenomen in Gertie's kleine en grote avonturen en heb mij goed vermaakt met haar boeiende belevenissen.

Onder een roze hemel is een aangename, vrolijke feelgood, heerlijk om te lezen op een zonnige dag met zand tussen je tenen.

Meer recensies van AnneliesLeest