Genetisch bepaald is verslaving
Van de auteur, die graag anoniem wil blijven, heb ik het hartverscheurende autobiografische boek "Biografie van een moeder" mogen ontvangen.
Bij JouwBoek.nl - Uitgeverij U2pi is het boek te bestellen.
Op de cover zie je een klein kindje met mooie ogen. De cover greep mij aan.
De titel is duidelijk.
De schrijfstijl is indringend. Je voelt de emotie van de moeder in je hart.
Het boek bestaat uit twee delen.
Deel één gaat over de tijd in Houston in Den Haag. Deel twee over de inhoud van de dagboeken.
Deel één:
We hebben het goed in Houston.
Mijn man en ik willen graag kinderen. Elke ochtend doe ik mijn yoga oefeningen. Na veel moeite krijgen we een zoon Robert-Jan genoemd. En daarna nog een zoon Timothy. Ik was Timothy aan het voeden.
Robert-Jan was buiten aan het spelen. Tijdens de voeding was ik onrustig. Na de voeding ging ik naar de tuin en daar was een ernstig ongeluk gebeurd.
Robert-Jan is verdronken in ons zwembad. Mijn man kan de situatie niet aan, hij drinkt veel en ook met de zaak gaat het niet goed. Hij geeft mij de
schuld van het overlijden van Robert-Jan.
Vrienden zeggen laat het los. Ik verhuis met Timothy naar Den Haag. Mijn vader woont daar, zij hebben ook een kind verloren. In Den Haag probeer ik mijn oude werk als makelaar weer op te pakken. Timothy wordt ondersteund, middels geld, door zijn vader.
Dit gaat niet goed. Verslaving komt om de hoek kijken.
Het dagboek:
Jarenlang heb ik een dagboek bijgehouden. Maar ik heb ook veel nare "voorspellende" dromen. Ik zie Tim afglijden in verslaving, net als zijn vader.
In het dagboek schrijf ik bijna dagelijks over Tim en de bureaucratie in de zorg. Je wordt heen en weer verwezen. Opname, ontslag, terugval. Wel opname in een kliniek. Of lukt het hem om begeleid te gaan wonen? Jarenlang. Het constant vragen om geld. Ik mag geen geld geven volgens de begeleiders. Maar ik ben er voor Timothy. Ik moet daarentegen goed voor mij zelf zorgen
Dit autobiografische boek is hartverscheurend. Verslaving en andere persoonlijkheids stoornissen zijn genetisch bepaald. Een ziekte. Dit boek is een eyeopener voor mensen die hier mee te maken hebben. Onder andere: schizofrenie, psychose, waandenkbeelden, alcohol- en drugs verslaving in alle varianten etc. Ik heb een enorme bewondering voor de moeder die positief in het leven staat en alles voor haar zoon overheeft. Hoe pijnlijk het is voor haar. Liefde van moeder voor kind(eren) is onvoorwaardelijk. Lees het gedicht van Kahlil Gibran: je kinderen zijn je kinderen niet. Elke ouder zal zijn eigen weg volgen in deze problematiek. Een biografie die gelezen moet worden.