Een YA avonturen boek

AnneSwart 28 januari 2026
Van auteur Nico van Belle zijn debuut avonturen boek:
"de Onverwachte Zoektocht" mogen ontvangen.
Dit boek is uitgegeven door Boekscout Nederland .
Op de cover zie je een hut in een bos.
De titel maakt je nieuwsgierig. Wat houdt dit in?
De schrijfstijl is fijn en leest gemakkelijk.

Twee klasgenoten krijgen een opdracht om een werkstuk te maken voor het vak geschiedenis. Mijn vader adviseert ons om naar de bunker te gaan op de Leusderheide. Op de Leusderheide werd er vroeger veel gevochten en nu is het een militair oefenterrein. Er zijn heuveltjes en die worden genoemd 'de 26 hoeven van de Meent'. Daar aangekomen begint een groot avontuur. Ze komen de bunker binnen en ontmoeten daar een sergeant. De sergeant heeft vitrines met diverse spullen. De twee scholieren komen vreemde mensen tegen onder andere een oude vrouw die hun een opdracht geeft om naar het buitenland te gaan, een boswachter, een oudere archeoloog, een norse man, een hoteleigenaar en een koerierster. Ze zijn op zoek naar een antieke sleutel. De koerierster bezorgt een belangrijke brief komt bij de bunker aan maar dit is nummer 62 en de brief moet bij 62B afgeleverd worden. Dit blijkt een boshut te zijn. De scholieren maken de treinreis die de oude vrouw hun aanraadde. Ze komen aan in Tsjechiƫ. Daar begint de zoektocht naar de antieke sleutel. De twee scholieren vinden iets bijzonders bij een opgraving. Ze gaan op bezoek bij de sergeant en vragen advies. Hij geeft een antwoord wat leidt tot de conclusie van het gevonden voorwerp. Hun schoolopdracht kan worden afgerond.

Dit debuut van auteur is een goed avonturen boek. Ik denk dat het met name voor YA zeer geschikt is.

Meer recensies van AnneSwart