Engelse sfeer in een hotel op Texel

AnneSwart AnneSwart
15 mrt 2026

Van Uitgeverij Keytree heb ik de mooie roman "Hotel Belvédère" mogen ontvangen. Auteur is
Machteld Berkelmans.
Op de cover zie je een foto in het schemer met een man in het pak, een hotel en een vuurtoren.
De titel hoeft niet verklaard te worden.
De schrijfstijl leest geweldig. Wat ik goed vind aan deze roman, dat er stukjes van vroeger er in verweven zijn.

Sebastiaan is een man van rond de vijftig jaar en eigenaar van het hotel op Texel. Sebastiaan komt uit een streng gelovige gemeenschap. Hij voldoet niet aan de verwachtingen van zijn vader. Maar toch drukt hij door om de hotel opleiding te doen. Met een naar gevolg als resultaat
Als Sebastiaan in Brighton, bij het hotel The Old Ship stage loopt valt alles op zijn zijn plaats. Het brengt hem hierna veel verdriet. Marieke, is zijn marketing- en communicatie adviseur. Heeft thuis een niet zo'n aardige stiefvader. Het hotel is in Engelse stijl ingericht. Tevens bestaat is het dit jaar een jubileumjaar. Er komt elk jaar een vaste gast.
Een oudere dame, die zich graag overal mee bemoeit en een oudere meneer, genoemd "de brombeer". Een Sebastiaan kennende Engelsman heeft een reservering gedaan. Hierover maakt Sebastiaan zich zorgen.
De sfeer in het hotel voelt aan of je thuis komt in het Engeland van vroeger.

Dit boek is een aanrader, waarom? Het gaat onder andere over gezinsleven, niet je eigen zelf mogen zijn, vriendschap en genegenheid. Ik heb van het boek genoten, omdat het je raakt dat ondanks misstanden, je je leven goed op de rit kan krijgen.

Meer recensies van AnneSwart