Fictief maar zo realistisch

Van auteur Mario Bergen de:
eco-thriller "CHAOS" In het
Midden-Oosten, mogen ontvangen. Uitgegeven door
Uitgeverij Ellessy.
De titel "CHAOS" is inderdaad van toepassing in deze eco-thriller.
Op de cover zie je ontploffingen, drones en een vrouw met PRESS op haar rug.
De schrijfstijl is vlot. En voor mij was het een pageturner.

Daniëlle een lifestyle journaliste wordt gevraagd om in te vallen voor een collega. Haar leidinggevende zegt tegen haar dat ze naar de Klimaatconferentie dient te gaan, omdat Nederland de voorzitter is van de Europese Unie. Haar vader is weggegaan toen Daniëlle 13 jaar, haar moeder is alcoholiste. Door dit alles heeft zij smetvrees ontwikkeld en nu moet ze naar die grote zandbank. Op televisie ziet ze een aanslag met drones op Jordanië en Israël. Op de heenweg, in het vliegtuig, ontmoet ze een leuke jongeman Jacob Devos. Hij is een klimaat activist blijkt achteraf. Aangekomen in een hotel in Amman ontmoet Daniëlle bij een luchtalarm Loukas Kallergis.
Daniëlle stuurt regelmatig verslagen naar haar leidinggevende, die is hier zeer tevreden mee. Daniëlle is een doorzetter en werkt samen met inspecteur Dawut. Hierdoor komt ze in levensbedreigende situaties terecht. Daniëlle komt achter zaken: fabrieken die in Jordanië chemische producten maken, die de omgeving vernietigen, slachtoffers en doden maken..Ze ontmoet milieuactivisten die schade willen aanrichten. Intussen hoort Daniëlle dat haar contract als journaliste niet wordt verlengd.

Deze eco-thriller is fictie. Maar het is zo goed beschreven dat je denkt dat het echt is. Het zou ook echt kunnen zijn. En ik ben van mening dat dit soort zaken niet alleen in het Midden-Oosten afspeelt maar overal in de wereld. Het is een aanrader deze eco-thriller is spannend, maar het is, mijn inziens, ook realistisch.

Meer recensies van AnneSwart