Terugkijkend

AnneSwart 23 oktober 2025
Van Jagritta Olthof de literaire thriller "De rest van de waarheid" mogen ontvangen. Uitgegeven FUB Publishing & Writing.
Op de cover zie je een vrouw in het water.
De titel "De rest van de waarheid" is verhelderend als je deze literaire thriller leest.
De schrijfstijl is fijn. Leest makkelijk.

Charlotte van Ruysdael komt uit een goed milieu. Ze moet van haar vader altijd, net als haar zussen, de beste zijn . Zo niet dan worden ze in elkaar geslagen. Zodra het imperium van haar vader in elkaar zakt laat iedereen in haar omgeving haar vallen. Charlotte besluit ver van haar ouders vandaan te gaan studeren. Tijdens een gala feest, door John Peeters hartchirurg uitgenodigd ontmoet ze Floor een catering medewerkster. Floor en John hebben samen een zoon Jesse.
Op een gegeven moment wordt Charlotte, die door haar man John Pip wordt genoemd wakker op Texel. Ze kan zich niets meer herinneren en voelt zich beroerd. Ze komt in voor haar onbekende wereld terecht. Floor kan ze niet bereiken en later ziet ze op televisie bij Opsporing Gezocht dat Floor is vermoord. Nadat ze samen een drankje hebben genomen in het Amstel Hotel. Dan begint het balletje aan het rollen ze ziet regelmatig een zwart geklede vrouw die haar achtervolgt. Pip komt in een complot van intriges terecht, met drugs en diamanten. Pip zoekt haar zus Merel op en hoort dat zowel zij als haar zussen geslagen zijn door hun vader. Hun moeder is opgenomen. Er komt dan een onverwachte plot die ik niet had zien aankomen.

Deze literaire thriller is zeer de moeite waard om te lezen. Dit omdat het plots wendingen heeft die je niet ziet aankomen. Ik vond het een literaire thriller met zulke onverwachte wendingen. Compliment.

Meer recensies van AnneSwart