Misbruik altijd en overal
Van auteur Doret Voulon de aangrijpende, ook leerzame roman "Een jas te ver" mogen ontvangen. Uitgegeven bij Uitgeverij Gopher.
Op de cover zie je een rode jas.
De titel ontdek je wanneer je deze roman leest.
De schrijfstijl is goed, het leest vlot en voor mij was het een pageturner. Deze aangrijpende roman wordt vanuit het perspectief vanuit moeder en dochter geschreven
Bij Hanneke loopt alles strikt via een vast patroon. Ze is een goede werkgeefster en runt een luxe sekswinkel "De Jarretel". Hanneke is bang voor het verleden en bezoekt hiervoor een therapeut.
Haar vader, diaken, had goede contacten met de predikant. Hanneke, thuis Hannelore genoemd, komt uit een gezin waar geweld niet wordt geschuwd. En als ze haar dromen vertelt aan tafel, noemt haar vader dit ketterij en godslastering. Op haar zeventiende jaar vertrekt Hannlore van huis, na een vreselijke gebeurtenis. Deze gebeurtenis blijft niet zonder gevolgen.
Elisabeth, de moeder van Hanneke, leeft in het verleden. Ze wordt door een vriendin, een predikante, meegevraagd naar Cyprus. Daar onderneemt Elisabeth, als haar vriendin moet werken, ook uitstapjes met een buurvrouw. Deze buurvrouw heeft ook problemen.
Hanneke gaat ook een weekje weg met Anubis haar trouwe viervoeter.
Elisabeth gaat op zoek naar een lotgenoten groep Religieus Trauma Syndroom.
Hanneke merkt dat ze zich eenzaam voelt in een groep.
De predikante, die inmiddels een goede vriendin is geworden van Elisabeth heeft een leuke man. Draagt zijn vrouw op handen.
Bij Hanneke op het werk blijkt dat een medewerkster zwanger is. Hanneke neemt haar en haar vriend in huis. Dit verandert veel voor Hanneke. Ze laat haar routines steeds meer los.
De preken van de predikante gaan niet over God. Het gaat over het virus haat. Er is een vaccin voor: vertrouwen, bijwerkingen: liefde, compassie en vergeving.
Hanneke gaat elke zondag een kopje koffie verkeerd met appeltaart eten op het zelfde terras op de markt. Er komt een stel bij haar zitten. Later blijkt het een vriendin van haar moeder te zijn . Hanneke's moeder krijgt een brief en dit brengt een grote bal aan het rollen.
Deze aangrijpende roman leert mij dat je het oude leven moet proberen los te laten. En vergeven. Dit zal niet makkelijk zijn. Deze roman dient echt gelezen te worden.
Op de cover zie je een rode jas.
De titel ontdek je wanneer je deze roman leest.
Hanneke gaat ook een weekje weg met Anubis haar trouwe viervoeter.
Elisabeth gaat op zoek naar een lotgenoten groep Religieus Trauma Syndroom.
Hanneke merkt dat ze zich eenzaam voelt in een groep.