Advertentie

Truus is getrrouwd met Joop. Truus zet zich in om Joodse kinderen naar veilig gebied te brengen. Zij begint hier al in 1936 mee, toen werd het voor Joodse mensen in Duitsland en Oostenrijk al lastiger door de opkomst van de partij van Adolf Hitler.
Stephan, een Joodse jongen, en Zofie-Helene, een niet Joods meisje zijn bevriend en misschien is Stephan zelfs een beetje verliefd op Zofie-Helene. In de voor Joden steeds lastig wordende tijd in Wenen – met name na de annexatie van Oostenrijk door Hitler in 1938 - ontwikkelen zij zich samen. Stephans vader is eigenaar van de chocoladefabriek Neumann en de moeder van Zofie-Helene is journaliste en anti Hitler. Beide families raken in het nauw in het leven in Wenen.
Ondertussen loopt er ook een draad door het boek over Adolf Eichmann. Hoe hij in de partij van Hitler beland en daar doorgroeit naar de top. En hoe hij in de levens van Stephan, Zofie-Helene en Truus verwikkeld raakt.
Truus blijft haar gevaarlijke werk doen. Samen met de regering in Engeland ontstaat er een plan om een groot aantal kinderen uit Wenen weg te krijgen en naar Engeland te brengen. Slaagt dit plan en hoe gaat t verder met Stephan en Zofie-Helene en hun families?
Het boek komt wat traag op gang met de beschrijvingen van het leven van Stephan en Zofie-Helene, maar langzamerhand ontspint het verhaal zich tot een spannende maar ook ontroerende reis van de drie hoofdpersonen.
Een prachtig verhaal wat mij heeft ontroerd en aangegrepen, met name als je in de levens van de twee jongelingen wordt meegenomen.
Een dikke aanrader!\

Reacties op: Een dappere vrouw

57
De laatste trein naar vrijheid - Meg Waite Clayton
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker