Advertentie

Julia is al jaren getrouwd met Fred. Een liefdevol huwelijk is het niet, maar Julia voegt zich naar de wensen van Fred. Ze heeft geen keus. Als Julia ’s ochtends na een feestje bij haar en Fred thuis, haar man dood aantreft staat haar wereld op de kop.

Ze begint met het schrijven in een dagboek. In het dagboek vertelt ze haar verhaal en richt zich tot haar verdwenen zusje Sophie. Of Sophie nu echt haar verdwenen zusje is of haar denkbeeldige zusje is voor Julia zelf niet helemaal duidelijk.

Na de dood van Fred gaat er voor Julia een wereld open. Ze ondergaat een uiterlijke metamorfose en gaat voor het eerst werken. Het blijft onduidelijk hoe Fred om het leven is gekomen, ook na onderzoek van de politie. Wel gebeuren er onverklaarbare dingen. Niet alleen bij haar maar ook in haar werk. En, ze blijft zich afvragen Sophie nu wel of niet echt heeft bestaan. En of haar herinneringen haar niet bedriegen.

In het verhaal wordt de persoon Julia uitgebreid omschreven. Haar gevoelens, gedachten en twijfels nemen je als lezer aan de hand lijkt het. In welke maten beïnvloeden herinneringen uit je jeugd je toekomst en hoe ga je daar meer om.

Een mooie psychologische thriller waarin Marcella Kleine een mooi gelaagd verhaal neerzet, wat je tot nadenken stemt. Zij is daar wel ontzettend goed in! Gelukkig heb ik nog niet alle boeken van Marcella gelezen, er is nog meer fijns voor later.

Reacties op: Vilein; gevaarlijk goed boek!

41
Vilein - Marcella Kleine
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 10,00 Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker