Advertentie

Een groot familiedrama & mooie personages zijn mooie elementen

Azerty is de remake, en tevens de extended version, van het debuut van de auteur, eerder uitgegeven onder de naam Querty. Het boek bestaat uit meerdere delen, maar kan je in 2 stukken verdelen. Allereerst zijn we in 1995 en lezen we over de 8-jarige Marijn, die op een dag wordt meegenomen door een dame die Rina heet. Ze is flink in de war en denkt dat hij haar zoontje is en houdt hem wel 2 weken gevangen. De schrijfstijl is gemoedelijk, duidelijk maar ook zeer uitvoerig. Sommige zaken worden meerdere keren benoemd. Het verhaal leest fijn, maar is ook erg langdradig.

In het volgende gedeelte zijn we in 2019, dat is 24 jaar verder. Het verhaal kabbelt nog steeds en vertelt over de broers die na het overlijden van oom Oscar opeens een heel royaal bestaan krijgen aangeboden. Er is ook hoop op een betere onderlinge relatie tussen deze broers, want het is al jaren een soort kat- en hondrelatie. Dit wordt goed duidelijk. Kris was ooit een succesvol auteur, zijn carrière dreef wat af en is zoekende naar werk. Marijn ontwikkelde zich tot een zeer introverte boekhouder, met angsten en het liefst zo weinig mogelijk veranderingen in zijn leven. Louise houdt het al lang met hem uit, maar is een echte naarling. Ze doet zeker geen duit in het zakje om mee te werken aan meer vrede en harmonie.

De thrillerfans moeten voor het echte thrillergehalte enig geduld hebben. Tot twee derde van het boek is de spanning niet echt aanwezig. Personages en situaties worden royaal en uitvoerig uitgewerkt. Dan is daar de typemachine en Kris en Sandra J. Paul met haar mystieke momentjes. Er komt dan echt gas op de ketel, dat uitmondt in een zeer spannend einde met geheime achterdeurtjes.

Conclusie

Azerty is een bijzonder verhaal over 2 broers wat even op stoom moet komen. Sandra J. Paul kan zeker mooie verhalen vertellen, al is deze echt een "extended version"en kan wat compacter worden vertelt. Als het verhaal eenmaal in de "flow" is belandt, wil je alleen maar verder lezen en komt het een en ander in een ware versnelling terecht.

Waardering 3,5 sterren

Azerty krijgt een dikke 7 als cijfer. De leesvreugde varieert van 2,5 tot 3,5 sterren, en neemt toe naarmate het verhaal meer kracht krijgt. En neemt af bij de zeer lang gerekte stukken. Originaliteit: 4 sterren. Plot 4 sterren.

Azerty neemt je mee naar de wereld van twee broers, een nare schoonzus en soms zeer spookachtig momenten. Het is een heerlijk verhaal!

Hartelijke boeken-groetjes, Annette Overvoorde
Birdy's Boeken, https://birdysboeken.blogspot.com/2019/12/sandra-j-paul-azerty.html

Reacties op: Azerty zit vol drama, mooie personages en geheime achterdeurtjes!

67
Azerty - Sandra J. Paul
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker