Advertentie

Liselotte Stavorinus (1967) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam.Met Het reservaat (2013) maakte Stavorinus haar thrillerdebuut. Deze vrouwenthriller gaat over een in een chique villawijk wonende vriendengroep, die verstrikt raakt in een web van list en bedrog. Voor veel list en bedrog gaan we ook boek 2 in.

Het verhaal heeft mooie karakters
Hoofdpersoon is Edward De Mol van Otterloo, lid van een rijke familie uit het Gooi. Zijn ouders hebben een riante Gooische villa in de bosrijke omgeving van Blaricum. Hij heeft een broer Charles en een zus Lexie. Allen succesvol in hun leven. Voor Edward verliep zijn carrière iets anders, na 1 jaar studie koos hij voor de fotografie. Tot grote teleurstelling van zijn ouders. Dit is toch niet, wat zij voor hem in gedachte hadden. Nu hij genomineerd is voor de World-Press-Photo, breekt er een spannende tijd aan. Is zijn foto de winnende foto? Wat vindt zijn vader hiervan? Dan loopt hij Robert Ambrosius tegen het lijf. Die heeft hij eerder ook eens ontmoet. De succesvolle zakenman Ambrosius is onder de indruk van zijn foto's en heeft een bijzondere opdracht voor hem. Is dit puur om de kwaliteit van Edward zijn werk, of zijn er meer belangen in het spel? En wat heeft de prachtig mooie vrouw van Ambrosius hier mee te maken?

Slinkse praktijken, invloedrijke personages en grote geheimen zijn opvallende elementen

De cover ziet er prachtig uit, het is mijn kleur pink. En I love it. Zijn het de spijlen van een bed, daar op de voorkant? Dat zou zomaar kunnen want het is een spannend verhaal met een heerlijk romantisch sausje.
Wat leuk is, dat het een vervolg-deel is op Het reservaat. In dezelfde stijl en omgeving. Dan wel met andere karakters en een ander meeslepend relaas, dat je het hele boek zal bezighouden. De schrijfstijl is heel prettig. In de vertelperspectief van de 3e persoon, lezen we over Edward en Ambrosius. In de weelde van het Gooische leven, met al zijn bijzonderheden, machtige invloedrijke personen en slinkse praktijken. Onder het mom van een brede glimlach is er veel mogelijk, zo blijkt. Het is wat cliché, maar het leest zo heerlijk weg. Ambrosius neemt Edward helemaal mee in zijn wereld. Je ziet dat Edward hier ook erg van geniet, maar alles heeft ook zo zijn keerzijden. En voordat je dat beseft, is het te laat. En zit je verstrikt in De verleiding!

Conclusie: een heerlijk boek
Het reservaat 2, De verleiding is opnieuw een heerlijke thriller vol Gooische vrouwen, rijke mannen, mysterieuze achterkamertjes en grote geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen. Wat mooi is, het gaat opnieuw over "vertrouwen hebben" en dit flink beschamen. Over elkaar verleiden en misleiden en niet meer terug kunnen.
Liselotte Stavorinus schreef hiermee opnieuw een heerlijk spannend en meeslepend verhaal, over winnen en verliezen. Is het je lot of zijn er andere belangen? Ik verklap niets meer, je leest het allemaal in het meeslepende boek: De verleiding. Voor heerlijke uurtjes vol leesplezier.

Het reservaat deel 2: De verleiding- Liselotte Stavorinus

~~De Verleiding is opnieuw een heerlijke thriller vol Gooische vrouwen, rijke mannen, mysterieuze achterkamertjes en grote geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen.~~ Annette Overvoorde.

Reacties op: Heerlijke thriller vol Gooische vrouwen, rijke mannen & mysterieuze verleidingen!

11
De verleiding - Liselotte Stavorinus
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker