Advertentie

De cover en de drie personages in heden en verleden stelen de show

De cover is catchy. De titel valt lekker op. En je ziet blauw water en een meidengezicht. Wat doet zij daar? In het proloog wordt een klein tipje van de sluier onthult . Het begint met "Toen ik voor het laatst mijn zus zag". Het is een terugblik. Een kijkje achterom.

Nicola Rayner heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt in dit debuut. Diverse personages in heden en verleden, struikelen over elkaar heen, en maken het verhaal tevens tot een heerlijke mysterieuze suspense. En ja, dat is een gelijkenis met "Het meisje uit de trein". Alice bijt de spits af in deze raadselachtige thriller. Zij is ook een beetje een meisje uit de trein, maar alweer een dertiger nu. En getrouwd met George, maar dit laat al wat barstjes zien.

Na Alice schakelen we over naar Naomi. Zij mist haar zus al weer 15 jaar. Ook personage Kat komt in beeld en we springen terug naar 1999. Naar de studententijd op St. Anthony's, toen met Ruth, veel vrienden , drank en feestjes. Naarmate je leest geeft dit veel verdieping maar ook raadsels.

Sluimerende spanning

Uit het oog begint met Alice die iemand in de trein ziet, die ze al 15 mist. Echtgenoot George neemt het verhaal niet serieus en geeft de hormonen de schuld. George lijkt meer zaken gesloten te willen houden als ook zijn bureaulades. Dit maakt nieuwsgierig en de spanning sluimert direct in het verhaal.

Wie is dat meisje in de trein?

Nicole Rayner gebruikt een fijne schrijfstijl. Het verloop van het verhaal is toch anders dan doet vermoeden. Alice en George laten we na een stukje even los in het nu, en we dwalen af naar de studententijd. Daar ligt een soort puzzel klaar, om opgelost te worden.

Conclusie

Uit het oog draait om jonge mensen, die elkaar al heel lang kennen. Die allen al 15 jaar hun dierbare Ruth moeten missen. Ruth vormden vroeger met haar vriendje het perfecte stel. Het verhaal is mooi, ingewikkeld en toch ook weer niet.

Nicola Rayner heeft een complexe puzzel gemaakt van een verdwijnings-mysterie. Vol intriges, liefde en bedrog. Het verhaal leest heerlijk weg en steeds verder kom je in het vriendendrama verwikkeld. Knap gedaan!

Waardering 4 sterren.

Het begin leest nog niet zozeer als echte thriller, maar als snel neemt het verhaal je mee 15 jaar terug te tijd in. En kan je niet meer stoppen met lezen.
Genoten!
& groeten, Annette, van Birdy's Boeken blog
https://birdysboeken.blogspot.com/2020/01/nicola-rayner-uit-het-oog.html

Reacties op: Heerlijk mysterieus & meeslepend vriendendrama!

32
Uit het oog - Nicola Rayner
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker