Advertentie

De cover is vrolijk en bruist. Twee jonge dames samen in een mooie stad, mogelijk aan het shoppen en daarna een avondje uit. Het zijn meiden van de wereld. Ze zien er leuk uit. Wie zijn ze? Ik kom het graag snel te weten.

In de vertelperspectief van 3e persoon lezen we over Renate Nieuwenhuis. Zij is werkzaam in een kledingwinkel. Al studeerde ze af op International Buisiness, in de winkel is ze op haar plek. Gezien er weinig banen waren bij het afstuderen.

"Het lijkt wel een sport om elke klant tevreden en met een grote stapel de winkel te laten verlaten".

Hoewel de cover anders doet vermoeden speelt het verhaal zich met name af in en rondom de Modewinkel van Veninga. Als de vriendin van Renate haar een flinke poets bakt, met alle gevolgen van dien, lijkt Renate in dr schulp te kruipen en alleen maar voor deze winkel te leven. Alle soorten merken komen voorbij, het lijkt alsof het leven alleen maar draait om merkkleding. Of kleding kopen bij Veninga. Wat heel jammer is. Het verhaal draait maar om een klein groepje personages, wat weinig spanning geeft. En om een klein toneel. Wat soms beklemmend leest.

De schrijfstijl van Hovinga is eenvoudig te noemen. Enige pittigheid of stevigheid wordt achterwege gelaten. Zij laat Renate de hoofdrol spelen van een inactief en naïef meisje, je komt te weten wat zij denkt en naar wie haar hartje toe overslaat. Helaas is degene al bezet. Hoe jammer Renate dat vindt, lees je meer dan eens.

Conclusie

Met enthousiasme begon ik aan dit verhaal. Helaas werd het een struggle om het uit te lezen. Hoe dit komt? Mogelijk doordat er zoveel boeken door mijn handen gaan en dit mij helaas niet kom plezieren. Wat erg jammer is.

Waardering 2,5 sterren.

Teveel zaken die in een chicklit verweven zijn, zitten hier niet in. Het is wel een leuk verhaal op zich. Maar het verdient gewoon een make-over, met een beetje pit erin!

Reacties op: De mooie cover maakt het verhaal helaas niet waar!

4
Vechten of Vluchten - Els Hovinga
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker