Advertentie

De familie Sullivan, een familie met drie generaties aan acteurs, heeft hun rijkdom vergaard in Hollywood. De eerste generatie is oorspronkelijk afkomstig uit Ierland maar emigreerde naar Amerika. Van de meerdere huizen die ze bezitten is het landgoed in Big Sur, Californië het mooiste.

Als de overgrootvader overlijdt, komt de gehele familie voor een herdenkingsdienst bij elkaar op het landgoed. Als de kinderen na de dienst verstoppertje gaan spelen wordt de 10 jarige Caitlyn ontvoert uit de ommuurde tuin. De ontvoerders zijn niet de slimste en Caitlyn weet al snel te ontsnappen. Tijdens haar vlucht komt ze terecht op de ranch van de familie Cooper. De twaalfjarige Dillon vindt Caitlyn verstopt in hun keuken. Samen met zijn moeder Julie en oma Maggie vangen ze Caitlyn op en waarschuwen de familie en politie.

Al snel worden de ontvoerders opgepakt en verdwijnen in de gevangenis. Het leven van Caitlyn gaat door, maar de ontvoering heeft een grote invloed op haar verdere leven. De familie doet er alles aan om Caitlyn zoveel mogelijk te beschermen. Vader Aidan neemt haar samen met overgrootmoeder mee naar Ierland waar ze zeven jaar zal wonen. Na het overlijden van overgrootmoeder besluit Caitlyn terug te gaan naar Amerika. Daar pakt ze haar carrière als actrice weer op.

Als Caitlyn in New York gaat wonen, bij haar oma Lily die op Broadway speelt, lijkt haar leven wat rustiger te worden. Maar niets is minder waar, want regelmatig ontvangt ze dreigtelefoontjes en wordt ze geconfronteerd met andere vormen van geweld. Ook blijft de paparazzi haar lastigvallen. Caitlyn besluit terug te keren naar Big Sur, waar ze een succesvolle carrière als stemactrice opbouwt. Terug in Big Sur komt de familie Cooper weer actief in haar leven en hebben ze een belangrijke rol in de ontwikkelingen die dan plaatsvinden; want ook terug op het landgoed blijft het verleden haar achtervolgen.

Op de vlucht draait vooral om Caitlyn, en Nora Roberts diept haar karakter goed uit. Ze wordt omringd door de liefde van haar familie. Het is bijna ongeloofwaardig hoe de familie elkaar met liefde omringt, maar het stoort niet. Je zou van het verhaal zo een romantische film kunnen maken. Het boek valt onder de categorie romantische thriller. Een thriller zou ik het echter niet willen noemen. Buiten aan het begin van het verhaal en op het eind is er weinig spanning.

Nora Roberts heeft al meer dan 200 boeken op haar naam staan. Ze heeft een prettige schrijfstijl, en ook al is het plot voorspelbaar, je wil door blijven lezen. Het was mijn eerste boek van Nora Roberts, maar smaakt zeker naar meer.

Reacties op: Het verleden blijft je achtervolgen!

74
Op de vlucht - Nora Roberts
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners