Mystiek, spannend verhaal. Wat een debuut!

Merel Godelieve - De laatste Ravendochter

Het debuut van Merel Godelieve. Eerlijk gezegd had ik geen idee wat ik van De laatste Ravendochter moest verwachten. Het monster in haarzelf, heksen, geheimen rond het kasteel? Is dit echt fantasy of meer magisch realism? Ik laat mijzelf verassen!

Erin is kasteelvrouwe van Duncannon Castle. En eigenlijk is blut, het kasteel heeft veel zorg nodig, veel onderhoud maar eigenlijk is er altijd te weinig geld. Ze is gaan werken in het dorp op de dorpsschool maar dat gaat ook niet goed. En ze had het kasteel aangemeld als film locatie. Als ze daar een afwijzing van krijgt, dan is ze wanhopig en gaat ze naar de wensput beneden in de kerkers. Daar wenst ze dat de deal met de filmlocatie en het andere kasteel in het water valt en dat Duncannon toch de filmlocatie wordt van deze Hollywood film. En het komt nog uit ook… Als daarna de mensen van de film langs komen om de laatste dingen te bespreken dreigt er een fiasco en gaat ze weer naar de wensput maar tegen welke prijs?

Erin is de hele jonge kasteelvrouwe, die het kasteel heeft geërfd van haar moeder. Ze woont er samen met haar vader en tante. Haar oma woont niet meer in het kasteel maar in een huisje op het landgoed. Ondanks de torenhoge kosten houdt ze enorm van het land en het kasteel en daarom wilt ze er alles aan doen om het in de familie te houden.

Merel Godelieve heeft het vermogen om je mee te sleuren in haar fantasie en je het verhaal te laten beleven alsof je op de schouder zit van Erin. De laatste Ravendochter is spannend en meeslepend, ik kon het niet meer wegleggen! Wat een waanzinnig debuut! Heel knap hoe ze alle personages heeft uitgewerkt, ieder met een eigen achtergrond en allemaal net iets anders.

De laatste Ravendochter laat je onderdompelen in een magisch spannend fantasy verhaal vol mystiek, duisternis en raven.

Bedankt uitgeverij LS voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van beachhouseboeken