Heerlijk boek, zonder te voorspelbaar te zijn

Beertl 07 november 2025
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik Het eetcafé op de hoek van Aline Wijnen lezen. Het heeft een typsche feelgood cover met een mooie tekening in pasteltinten van een straat beeld. Ik had niet eerder iets gelezen van deze auteur, maar ik hoop dat het niet bij dit boek blijft, want wat heb ik genoten. Nu ik de laatste pagina heb weggeklikt is het of ik afscheid neem van een dierbare groep vrienden. Het was een heerlijk boek, met alle ingrediënten die het genre vraagt, zonder al te voorspelbaar te zijn. Katinka is de PA van de beroemde Amerikaanse schrijver Josh. Ze wordt uitgenodigd voor een verrasingsverjaarsfeestje van haar schoolvriendin Sacha, met wie het contact wat verwaterd is. Dit feestje neemt een dramatische wending, waardoor het contact tussen de vriendinnen wel weer nieuw leven wordt ingeblazen. Sacha trekt tijdelijk bij Kat in, in haar Amsterdamse appartement en vindt een baantje in het nieuwe restaurant op de hoek van de straat, waar voormalig sterrenchef Guido de scepter zwaait. In dit restaurant ontstaan nieuwe vriendschappen en komen we meer te weten over de geschiedenis van de hoofdpersonen. We maken kennis met Bryan, de foodblogger en Koosje , een hoogbejaarde buurtgenote. Ik hoop oprecht dat het boek een vervolg krijgt,want ben echt benieuwd hoe het ze allemaal zal vergaan.

Meer recensies van Beertl

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.