Voorspelbaar

Beertl 16 januari 2026
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik de thriller de Zondaar van de Nederlandse auteur Saskia Oudshoorn lezen. Op de cover een berghut bij nacht,met een houten kruis op de voorgrond. Een sinister plaatje. Dit was een boek dat lekker las,maar helaas had ik al heel snel door hoe het verhaal in elkaar stak, wat de spanning wel helemaal wegnam. De hoofdstukken zijn steeds vanuit een ander personage geschreven, maar hoofdpersoon is toch wel Karen. Zij verloor jaren geleden haar pasgeboren dochtertje door een val van de trap,waarvan ze zichzelf nog altijd de schuld geeft. Ze is getrouwd met Marten, maar hun huwelijk hangt aan een zijden draadje. Hij is er met zijn aandacht niet bij en Karen verdenkt hem van een affaire. Ze hebben samen een zoon, Noah, met wie het ook veel botst en die het huis uitgegaan is. Karen besluit naar het huis te vertrekken, in Oostenrijk, dat ze van haar oma heeft geerfd, om daar weer wat tot zichzelf te komen. Daar krijgt ze een vreemd gevoel over het huis en een oude man die haar daar bezoekt. Ook ontmoet ze een jonge vrouw , Anouk, met een kleine baby, die haar weer helemaal laat stralen. Karen ontdekt dingen over haar verleden en via een podcast horen we ook dat er iets met Anouk is gebeurd. Hoe hangen al deze zaken en personen met elkaar samen?

Meer recensies van Beertl